Rokometaši Rudarja v drugem polčasu zlomili odpor Radgončanov

Rudar je na domači premieri zabeležil prvo letošnjo prvenstveno zmago, knapi so vodili od začetka do konca tekme. Rokometaše Arcont Radgone so Trboveljčani nadigrali v drugem polčasu in na koncu visoko slavili (33:22). Blestel je domači vratar Aljaž Škrabar.

Rudar v letošnjo sezono 2. DRL ni krenil po željah trboveljskih navijačev, na uvodnih gostovanjih je zabeležil dva poraza: v prvem kolu v Ljubljani proti Krimu (33:24) in v drugem v Železnikih priAlplesu (35:29). V tretjem kolu so knapi na prvi domači tekmi pričakali moštvo Arcont Radgona, ki je v prvenstvo krenilo s polovičnim izkupičkom: porazom v Radovljici (29:21) in domačo zmago proti Krimu (31:27).

Knapi začeli bolje

V dvorani Polaj se je tokrat zbralo okrog 150 gledalcev, ki so videli dober začetek Rudarja. Domačini so v 11. minuti po golu Robija Habjana prvič povedli za tri gole (7:4), v začetnih minutah je ob Habjanu pridno zadeval tudi Luka Lenart. Gostje, pri katerih sta bila na začetku najbolj razpoložena Simon Hanžekovič in Matevž Žunič, so večino prvega polčasa zaostajali za dva ali tri zadetke, v 22. minuti pa so se približali na gol zaostanka (10:9), ko je že petič zadel Hanžekovič.

V 26. minuti je bil pri gostih drugič izključen Matic Štumberger, ob tem je ostro protestiral in si prislužil še eno kazen, kar je pomenilo, da se je moral prleški krožni napadalec preseliti na tribuno. Domači so v prvem polčasu zapravili nekaj “zicerjev”, gostujoči vratar Blaž Kuzmič je ubranil tudi dve sedemmetrovki in tako knapi v prvem delu niso mogli priti do otipljive prednosti. Izid polčasa (13:12) je postavil Sašo Vrečar, ki se je pri gostih razigral v zaključnih minutah.

Gostje stežka sledili ritmu

Rudar je na začetku drugega polčasa še naprej igral zelo agresivno v obrambi, kar je hitro obrodilo sadove. Gostje niso več mogli slediti ritmu, ki ga je diktirala četa trenerja Gregorja Peskain v 40. minuti so Trboveljčani vodili že za pet golov (20:15). Habjanu in Lenartu se je pri polnjenju radgonske mreže pridružil tudi Denis Ravkić, vse bolj “vroč” pa je postajal tudi domači vratar Aljaž Škrabar. Na ritem igre domačih ni vplivala niti tretja izključitev domačega stebra obrambe Jana Polanca v 41. minuti.

Sredi drugega polčasa se je število gledalcev v dvorani Polaj povečalo še za nekaj ducatov, ko je z nogometnega gostovanja v Lescah prišla združena trboveljska navijaška skupina Kamnita-Torcida. Rudar je ob glasnejši podpori zaigral še bolj odločno, Škrabar je zaklenil vrata, v napadu se je razigral Rudi Medved in razlika je vztrajno rasla. Domači so v obrambi povsem ustavili Hanžekoviča, pot do mreže je ob Vrečarju in Matevžu Žuniču uspel najti le še Martin Šijavec. V 50. minuti so knapi vodili za sedem golov (27:20).

Škrabarju ovacije, Rudarju visoka zmaga

Trboveljčani so v drugi polovici drugega polčasa naredili delni izid 6:0, po katerem so v 55. minuti povedli že za enajst (31:20). Vratar Škrabar je parket zapustil nekaj minut pred koncem tekme po kar 17 obrambah, trener Pesko mu je dal zasluženo možnost, da je lahko užival ob glasnem aplavzu in odobravanju občinstva. Enajst golov je znašala razlika tudi ob koncu srečanja (33:22), ko so domači navijači bučno proslavili prvo zmago Rudarja v letošnji sezoni.

Prvi strelec obračuna je bil domačin Habjan, ustavil se je pri enajstih zadetkih, sedem jih je dodal Lenart, pet Ravkić, štiri pa Medved. Pri gostih je Vrečar zadel šestkrat, Matevž Žunič in Hanžekovič, ki je vse svoje gole dosegel v prvem polčasu, po petkrat, Šijavec pa je trikrat zatresel domačo mrežo.

Ekipo Rudarja v sredo ob 19.30 v dvorani Polaj čaka obračun 1/16 finala Pokala Slovenije proti prvoligaški Krki, medtem ko je Arcont izpadel v prvem krogu tega tekmovanja proti Črnomlju.

03.krog 2.DRL RD Rudar – RK Arcont Radgona 33:22 (13:12)
Trbovlje, 18.10.2014, dvorana Polaj, 150 gledalcev. Sodnika Turnšek M. in Škvarč R.

RD Rudar: Škrabar, Radulovič, Gjerek N., Ravkič 5 (1), Gojič, Novak, Medved 4, Kozinc 1, Malovrh, Polanec 1, Koprivec, Habjan 11 (2), Žagar 2 (1), Lenart 7, Stanič 2, Pišek.

Trener Gregor Pesko.

RK Arcont Radgona: Kuzmič, Lešnik, Pogorelčič, Šijanec 3, Vrečar 6, Štumberger 1, Žunič A., Žunič M. 5 (2), Valpatič, Bratkovič, Šavora 1, Lukman 1, Hanžekovič 5.

Trener Zvonko Benko.

7m: RD Rudar 4/6, RK Arcont Radgona 2/3

Izključitve: RD Rudar 14 minut, RK Arcont Radgona 12 minut.

20141018_202726

20141018_203316

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top