Rokometaši Rudarja le še dve točki od vrha

Rokometaši Rudarja so v petem kolu zabeležili tretjo prvenstveno zmago, v dvorani Polaj je padla Ajdovščina (32:26). Odločilno prednost so si Trboveljčani priigrali v drugem polčasu.

Po uvodnih dveh porazih je Rudar vpisal že tretjo zaporedno zmago, s katero se je približal vrhu lestvice. Varovanci Gregorja Peska so na četrtem mestu s šestimi točkami, dvema manj od vodilnega Krima. Ajdovščina je ostala pri treh točkah in je še naprej na osmem mestu.

Trboveljčani so srečanje dobro začeli in povedli za dva gola (3:1), toda Ajdovci so jih hitro ujeli in v 10. minuti prvič povedli (3:4). Gostje so skozi večino prvega polčasa držali minimalno prednost, predvsem po zaslugi odličnega vratarja, Matija Bolčina je namreč ubranil dve sedemmetrovki in nekaj “zicerjev”. Rudar je večkrat prišel do izenačenja, zadnjič v 22. minuti, ko je zadel Denis Ravkić.

Nato pa so Ajdovci, po dveh zaporednih golih Vida Preglja, ušli za tri zadetke (10:13), vendar je Rudar prek Jana Polanca hitro uspel ujeti priključek, izid polčasa pa je postavil Tilen Strmljan (14:15). V zaključku prvega dela je pri gostih štiriminutno kazen dobil razpoloženi vratar Bolčina, ki je najprej zadrževal igro, nato pa protestiral ob odhodu na klop.

Knapi pobegnili na začetku nadaljevanja

To je bil morda eden ključnih trenutkov srečanja, saj so domači na začetku drugega polčasa izid hitro obrnili v svoj prid, v 40. minuti so vodili za tri (20:17). V prelomnem obdobju obračuna je stvari v svoje roke vzel Robi Habjan, ki je v sedmih minutah štirikrat zatresel mrežo, in četrt ure pred koncem je imel Rudar že pet golov naskoka (23:18), v 50. minuti pa že sedem (26:19). Velik del zaslug za takšen scenarij je imel tudi domači čuvaj mreže Žiga Radulović, ki je goste spravljal v obup z odličnimi obrambami.

Gostje so sicer še uspeli znižati in si priigrati nekaj upanja po dveh golih Urbana Batiča (26:22), a je po minuti odmora domačega trenerja Polanec dvakrat zaporedoma zadel in praktično že odločil zmagovalca. V drugem polčasu je prišla do izraza daljša klop domačinov, gibljiva obramba knapov je varovance Dejana Kovšce sčasoma prisilila v napake in nenatančne strele. Ob zadnjem pisku sirene je bil na semaforju izpisan izid 32:26.

Novak jubilej začinil z zmago

Pri Trboveljčanih je bil najbolj učinkovit Habjan z osmimi goli, le enega manj je dosegel Polanec. Štiri zadetke je dodal Luka Lenart, po tri pa Staš Pišek in Rok Andrej Novak, ki je odigral 50. tekmo za ekipo Rudarja. Radulović se je ustavil pri 15 obrambah, Habjan pa je ob odhodu na klop v 58. minuti dobil aplavz približno 200 gledalcev, ki so se tokrat zbrali v dvorani Polaj.

Pri gostih je šest golov zabil Luka Bratina, a le enega v drugem polčasu. Pet zadetkov sta dodala Batič in Niko Bajc, po štiri pa Pregelj in Matija Velikonja.

“Naš problem je predvsem kratka klop. V drugem polčasu nismo več mogli slediti ritmu domačinov,” je po tekmi dejal gostujoči vratar Bolčina, ki je priznal, da je v 30. minuti odreagiral nespametno. “Ko se glava ohladi, potem se zaveš, da si storil napako. Tega ne bi smel narediti. Morda je bil to eden ključnih trenutkov tekme,” je dodal.

“Po slabšem začetku prvenstva smo dvignili naš nivo igre, kar se kaže tudi pri rezultatih. V drugem polčasu smo dobro zaigrali v obrambi in posledično prihajali do številnih protinapadov,” je po srečanju povedal igralec Rudarja Luka Lenart.

05. krog 2.DRL RD Rudar – RK Ajdovščina 32:26 (14:15)

Trbovlje, 08.11.2014, dvorana Polaj. 200 gledalcev. Sodnika Kokol R. in Vajda S.

RD Rudar: Škrabar, Radulovič, Gjerek N., Strmljan 1 (1), Ravkič 2, Gojič, Novak 3, Kozinc 1, Frece, Medved, Polanec 7, Habjan 8, Žagar 1, Lenart 4, Stanič 2, Pišek 3.

Trener Gregor Pesko.

RK Ajdovščina: Bolčina, Masilo, Vodopivec, Pregelj 4 (3), Velikonja 4, Batič 5, Cotič, Bajc 5, Ferjančič, Marinkovič-Funa 1, Hrovatin, Rustja 1, Bratina 6.

Trener Kovšca Dejan.

7m: RD Rudar 1/3, RK Ajdovščina 3/5.

Izključitve: RD Rudar 12 minut, RK Ajdovščina 16 minut.

MIL_7675

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top