Rekordna udeležba na 43. mednarodnem karate turnirju “Trbovlje 2015”

V soboto, 5. decembra, je v Trbovljah potekal že 43. Mednarodni karate turnir »TRBOVLJE 2015«, ki sodi med najmočnejše in najštevilčnejše v Evropi. Turnir ima poleg uspešne organizacijske formule tudi eno izmed najdaljših tradicij v Evropi. Letošnjega se je udeležilo rekordnih 639 tekmovalk in tekmovalcev, ki so opravili kar 796 nastopov v katah in športnih borbah. Tekmovalci so prihajali iz 73 klubov iz 13 držav, in sicer: Avstrije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Hrvaške, Italije, Makedonije, Nemčije, Poljske, Slovaške, Srbije, Švice, Ukrajine ter Slovenije.

 

Na uradni otvoritvi turnirja je vse prisotne najprej nagovorila trboveljska županja, Jasna Gabrič, in zaželela vsem nastopajočim veliko športne sreče, domačim organizatorjem pa izrekla iskrene čestitke za tako visok jubilej turnirja. Za njo je besedo prevzel predsednik Karate zveze Slovenije, dr. Igor Zelinka, pohvalil prizadevne organizatorje, da njim že vrsto let uspeva privabiti v Trbovlje tako številčno in kvalitetno konkurenco. Ob koncu otvoritve je navzoče pozdravil še Jože Harl, direktor družinskega podjetja GES d.o.o., ki je letos prevzelo generalno pokroviteljstvo nad turnirjem. Tik pred otvoritvijo tekmovanja je v dvorano na veliko presenečenje vseh nastopajočih vstopil sveti Miklavž ter obdaril prav vse prisotne tekmovalce na dopoldanski otvoritvi.

 

Po Miklavževem odhodu se je začelo zares. Že pri najmlajših se je videlo, da je konkurenca res zelo kvalitetna. V starejših kategorijah so lahko gledalci na tribunah uživali v odličnih in napetih dvobojih. Med nastopajočimi je bilo precej nosilcev medalj, tako iz evropskih kot svetovnih prvenstev. Tako kot v organizacijskem pomenu so trboveljski karateisti tudi na tekmovalnem področju igrali zelo pomembno vlogo. Kot vedno so tudi tokrat nastopili zelo številčno. Trenerji so svoje varovance pripeljali do takšne športne forme, da so lahko na tem, za Trboveljčane najpomembnejšem tekmovanju pokazali največ, kar so trenutno sposobni. Z 19 osvojenimi medaljami so dopolnili domače organizatorje turnirja, saj so v skupnem seštevku medalj postali najuspešnejši klub. Zaostali so le za reprezentancami Ukrajine, Srbije in Bosne in Hercegovine. Trenerji so bili z nastopi številčne trboveljske ekipe zelo zadovoljni, sledila bo temeljita analiza jesenskega dela in načrti za drugo polovico sezone.

 

REZULTATI:

 

KATE POSAMEZNO:

Malčki absolutno:

 1. mesto: Tilen GRIVEC

Deklice I. nivo:

 1. mesto: Simona ČEŠAREK

Mlajše kadetinje I. nivo:

 1. mesto: Anja LAHARNAR

Mlajše kadetinje absolutno:

 1. mesto: Laura BOŽJAK

Veteranke:

 1. mesto: Alenka PATERNOSTER

 

KATE EKIPNO:

Deklice do 11 let:

 1. mesto: TRBOVLJE (Eva KOLANDER, Klara LESAR in Simona ČEŠAREK)

Dečki do 11 let:

 1. mesto: TRBOVLJE (Denis ŠEHIČ, Tilen GRIVEC in Žan LUKAČ)

Deklice 11, 12 in 13 let:

 1. mesto: TRBOVLJE 1 (Anamari VRAN, Ema RŽEN in Laura BOŽJAK)
 2. mesto: TRBOVLJE 2 (Anja LAHARNAR, Lara SALKIČ in Paris KOČEVAR)

Dečki 11, 12 in 13 let:

 1. mesto: TRBOVLJE 1 (Marko in Uroš MARKULJEVIČ inTilen MEDVED)

 

ŠPORTNE BORBE:

Dečki do 35 kg:

 1. mesto: Kenan ISAKOVIČ

Dečki nad 45 kg:

 1. mesto: Uroš MARKULJEVIČ

Kadeti do 52 kg:

 1. mesto: Domen ZIDAR

Kadeti nad 70 kg:

 1. mesto: Tadej KOLANDER

Mladinci do 55 kg:

3.mesto: Domen ZIDAR

Mladinci do 76 kg:

 1. mesto: Stefan JOKSIMOVIČ

Člani do 60 kg:

 1. mesto: Blaž HRIBOVŠEK

Članice do 55 kg:

 1. mesto: Sabina FAZLIČ

Članice absolutno:

 1. mesto: Sabina FAZLIČ

 

MEDIJI-33B - OBISK MIKLAVŽA V DOPOLDANSKEM DELU TEKMOVANJA MEDIJI-33C - EMA, LAURA IN ANAMARI SO ZMAGALE V KATAH EKIPNO PRI STAREJŠIH DEKLICAH MEDIJI-33D - TILEN, UROŠ IN MARKO SO OSVOJILI 2. MESTO V KATAH EKIPNO PRI STAREJŠIH DEČKIH MEDIJI-33E - TILEN, DENIS IN ŽAN SO ZMAGALI V KATAH EKIPNO PRI MLAJŠIH DEČKIH MEDIJI-33F - SIMONA, EVA IN KLARA SO ZMAGALE V KATAH EKIPNO PRI MLAJŠIH DEKLICAH MEDIJI-33G - UROŠ MARKULJEVIČ JE OSVOJIL ZLATO MEDALJO V ŠPORTNIH BORBAH MEDIJI-33H - TADEJ KOLANDER JE OSVOJIL ZLATO MEDALJO V ŠPORTNIH BORBAH

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top