RD Rudar deklasiral Metliko in se povzpel na vrh

V soboto, 19.03.2016, je RD Rudar v domači dvorani odigral tekmo 14. kroga 2. DRL proti ekipi RK Metlika. Obetal se je izenačen ter napet dvoboj za novi točki, saj je ekipa Metlike v spomladanskem delu zmagala vsa odigrana srečanje, ne nazadnje smo jih v Metliki premagali šele v zaključku srečanja s tremi zadetki razlike.

Pred začetkom tekme je povratnik v domače moštvo, Žan Gjerek, prejel priznanje za 50. nastop v članskem moštvu RD Rudar. Tekma se je s tem dejanjem lahko tudi začela. Tekma, ki je domačim prinašala veliko, se je začela dokaj nervozno. Gostje so takoj tudi povedli, a sta Gjerek in Habjan postavila stvari na svoje mesto in povedla domače v vodstvo. Od 9. do 19. minute so domači stopili na plin in naredili delni izzid 6:0 in povedli z rezultatom 12:4. Z odlično igro v obrambi ter učinkovitim napadom so strli goste in jih držali na varni razliki. V vratih jim je sledil fantastični Radulovič, ki je tudi tokrat zaklenil svoja vrata (med drugim je ubranil tudi 3 sedemmetrovke). Na odmor sta ekipi odšli z rezultatom 19:7. Tudi v nadaljevanju naši fantje niso popuščali. Tempo so le še stopnjevali. V začetnih minutah naredili delni izzid 3:0 in pobegnili že na 22:7. Nerazpoloženi rokometaši Metlike nikakor niso našli odgovora na suvereno igro Rudarja. V domačih vratih je Raduloviča zamenjal prav tako razpoloženi Škrabar, v igro pa so vstopili igralci s klopi. Tekmo so odpeljali suvereno do konca in niso dovolili, da bi Metličani znižali razliko. Srečanje se je končalo z 21 zadetki razlike (35:14). Pri Rudarju so na igrišče stopili prav vsi igralci in se skoraj vsi tudi vpisali med strelce. Največkrat sta bila uspešna Kozinc (6) in Ravkič (5). Pri gostih je bil najbolj razpoložen Vinski, ki je zadel štirikrat.

Domači so tako vknjižili zelo pomembni točki, ki sta jih popeljali na sam vrh lestvice, saj je Ajdovščina klonila na gostovanju pri RD Jadran. V nadaljevanju prvenstva naše fante čakajo še tri srečanja. Dve domači srečanji proti ekipama RK Pomurje in RK Radovljica ter gostovanje v zadnjem krogu pri RD Jadran. Zaradi velikonočnih praznikov sledi krajši premor, naslednje tekma pa čaka naše fante 02.04.2016 v Dvorani Polaj proti ekipi RK Pomurje. Glede na položaj na lestvici je RD Rudar absolutni favorit srečanja, saj Pomurje trenutno zaseda zadnje mesto, a bo to potrebno potrditi še na terenu. Glede na prikazano igro proti Metliki se lahko nadejamo ugodnega rezultata.

POROČILO S TEKME

RD Rudar – RK Metlika 35:14 (19:7)

Trbovlje, 19.03.2016 ob 1900, Dvorana Polaj (150 gledalcev); sodnika Čretnik in Murko

RD Rudar: Škrabar, Jabučanin 4, Polanec 2, Ravkič 5 (3), Bučar 1 (1), Novak R. 3, Novak U. 2, Kozinc 6, Frece 3, Radulovič, Cestnik M. 3, Habjan 2, Žagar, Gjerek 2, Kuhar 2, Stanič; trener: Gregor Pesko

RK Metlika: Radoš, Vlašič 1, Šikonja 1 (1), Krajačič, Dragovan M. 1, Vinski 4, Hutar 2, Dragovan T., Kordiš 1, Krnc 2, Mužar, Dokl 1, Bede-Jakovinac 1; trener: Peter Milek

Sedemmetrovke: RD Rudar 4 (4); RK Metlika 1 (5)

Izključitve: RD Rudar 4 min; RK Metlika 8 min

2_65 6_56

17_13

19_9

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top