Razstava učenk in učencev OŠ Ivana Cankarja ob kulturnem prazniku

V torek, 2. februarja 2016, je bilo zvečer v avli Delavskega doma Trbovlje prešerno. Učenci OŠ Ivana Cankarja Trbovlje so pripravili razstavo likovnih izdelkov na temo življenja in dela velikega slovenskega pesnika, Franceta Prešerna. Ob odprtju razstave so otroci recitirali in peli slovenske pesmi. Na odru so se zvrstili mali in veliki, ki so bolj ali manj ubrano zapeli, nekateri čustveno recitirali, devetošolka pa je program povezovala z odseki iz pesnikovega življenja.

Slovenski kulturni praznik je pouka prost dan. Da spomin na delo Franceta Prešerna ne bi zbledel, se trudimo tudi v slovenskih šolah. Z razvijanjem domoljubja, krepitvijo narodne zavesti in spodbujanjem kulturnega ustvarjanja navdušujemo otroke za lepo slovensko besedo, za kulturno nastopanje, za vrednotenje kulturnih dogodkov.

 

V dobi razvijanja elektronskih kompetenc odrasli in otroci pozabljamo na pomen rokopisov, na branje in ustvarjanje poezije, na obiskovanje prireditev in na krepitev prijaznih medosebnih odnosov. Slovenski kulturni praznik nas lahko osebnostno obogati prav s kulturnim udejstvovanjem.

 

Ogled razstave v DDT je mogoč do 15. februarja. Dobrodošli!

 

Prireditev ob kultur prazniku 2.2 (3) Prireditev ob kultur prazniku 2.2 (5)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top