RAZSTAVA – Matic Kos: Domače ptice in zveri

Nova galerija – od 21. junija do 12. julija

 

Vabljeni na odprtje razstave Matica Kosa Domače ptice in zveri / Domestic Birds and Beasts, ki bo potekala v petek, 21. junija, ob 18. uri v Novi galeriji DDT. Razstava bo na ogled do 12. julija.

Nova galerija je odprta od ponedeljka do petka 17.00–20.00 in v soboto 9.00–13.00.

O razstavi:
Matic Kos, magister likovnih umetnosti, prodekan in učitelj na Šoli za risanje in slikanje Arthouse v Ljubljani ter samostojni kulturni delavec, je umetnik, ki raziskuje socialno-psihološke odnose sodobne družbe.
Na pričujoči razstavi, naslovljeni Domače ptice in zveri, išče tudi univerzalnost socioloških in psiholoških strukturnih relacij na lokalno-globalni družbeni danosti, v preteklosti in potencialni prihodnosti. Gre torej za prerez določenih, bolj ali manj kompliciranih relacij: umetnikov odnos do zapostavljanja intelektualnih vrednot, do kontemporarne nečimrnosti, podkrepljene z voljo do denarja, do različnih tipov revoltov, ki zrcalijo brutalnost revolucij in fašizma ter nenazadnje tudi relacijo z ekonomsko-politično močjo, ki pripada, zdaj in vselej, najvišjemu – ali najbolj evoliranemu, kot je moderno trditi – sloju družbe.
»Ostane le še majhen človek,« pravi Matic Kos, »golob, ki onkraj absurda zoba drobce vsakdanjega kruha.«

Nina Jeza

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top