Prvi sistem izposoje električnih koles v Zasavju

Prav posebna novost prihaja v naše mesto. S 23. junijem bo namreč Občina Trbovlje v sklopu trajnostne mobilnosti h kateri stremi, občanom predala v uporabo sistem izposoje električnih koles TRajBi. Sistem bo namenjen vsem občankam in občanom ter obiskovalcem Trbovelj, ki si bodo želeli aktivno preživeti dneve oziroma hitreje, a na okolju prijazen način, dostopati do različnih lokacij mesta. TRajBi bo prvi sistem izposoje električnih koles, ne le v Trbovljah temveč v celotnem Zasavju. Občina Trbovlje s to novostjo vstopa na zemljevid slovenskih in evropskih mest, ki omogočajo vsem dostopno in okolju prijazno rešitev potovanja po mestu.

V sklopu sistema TRajBi, ki bo uporabnikom na voljo 24 ur na dan bodo vzpostavljene štiri točke. Lokacije, kjer si bodo občani lahko izposodili ali vrnili e-kolesa bodo pri železniški postaji Trbovlje, Zavodu za mladino in šport Trbovlje, Zdravstvenemu domu Trbovlje in v mestnem parku Trbovlje.

Na začetku bo sistem izposoje e-koles brezplačen

V začetnem obdobju bo uporaba e-koles brezplačna, vendar bo tudi kasneje njihova uporaba ena izmed cenovno bolj ugodnih možnosti potovanja po Trbovljah, saj bo prve pol ure uporabe brezplačnih, cena nadaljnjih 30 minut pa bo znašala 0,5 €. Ob uporabi sistema pa boste naredili še nekaj dobrega za svoje zdravje in čistejše okolje.

Pohitite z registracijo v sistem TRajBi, saj bo prvih 100 registriranih uporabnikov prejelo vrečko z bogato promocijsko vsebino. Registracijo bo mogoče delno opraviti na terminalu izposoje, mobilni aplikaciji ali osebno na izdajnem mestu, kjer bodo uporabniki tudi prevzeli kartico in številko PIN, podpisali pogodbo in se tako v celoti registrirali v sistem. Izdajno mesto bo v kavarni Zavoda za mladino in šport Trbovlje, na naslovu Ulica 1. junija 18, ali v Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje, na naslovu Ulica 1. junija 19. Ob registraciji bo treba predložiti osebni dokument in telefonsko številko ter poravnati letno naročnino, ki znaša 10 evrov.

 

»TRajBi po dolini, BREMZI dol po hribi, RAJDI skoz naselje, vožnja naj ti bo v veselje.«

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top