Prvi poraz Zasavk v Extra Ligi LPI.si

V nedeljo, 6.11., se je članska ekipa ŠD Felix Zasavja odpravila na prvo gostovanje, v Hrvaški Varaždin, in tokrat morala priznati premoč domačink. Za Zasavke, ki so tekmo proti ŽKK Vindiju izgubile za 15 točk (62:47), je to prvi poraz v Extra Ligi LPI.si.

ŠD Felix Zasavje se je na tekmo odpravil le s sedmimi igralkami, med drugim brez Manje Slapšak, kar je Zasavkam rahlo otežilo igro.

Tekma se je začela zelo borbeno, po prvih desetih minutah so članice iz Zasavja vodile z 20 proti 13. Druga četrtina je bila za Zasavke slabša, saj so igralke Vindija z rezultatom 22 proti 6 pokazale veliko premoč nad Felixom. Tretja četrtina je bila po doseženih točkah izenačena (10:10), v zadnji četrtini pa so domačinke zopet prevladale z rezultatom 17 proti 11. Tekma se je z rezultatom 62 proti 47 končala v prid Hrvaškega Vindija, ki je prva ekipa, ki je v mednarodni Extra Ligi LPI.si porazila ŠD Felix Zasavje.

vindi-felix

Najboljša strelka ŠD Felixa je bila Sara Jukič, ki je dosegla 14 točk, sledile so ji Špela Kosem in Nika Razgoršek, z 10 točkami, ter Lucija Guzaj s sedmimi. Svoje prve minute ter prve točke v članskem dresu ŠD Felix Zasavja sta dosegli tudi Tjaša Muhovic (4) in Teja Vrtačnik (2), za kar jima čestitamo.

Izjava trenerja: »Na tekmo 3. kroga smo odšli zgolj s sedmimi igralkami, vendar smo kljub temu tekmo začeli dobro ter po uvodni četrtini tudi vodili. Zaradi osebnih napak smo bili v nadaljevanju v težkem položaju, kar pa je domača ekipa izkoristila. Igralkam, ki so nastopile v Varaždinu, nimam kaj zameriti, v prihajajočih tekmah pa bomo neresne mlade igralke izločili iz članske ekipe.«

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top