Prvi izziv 2014 – subvencija za zaposlitev mladih do 30 let

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) je objavil novo javno povabilo – Prvi izziv 2014. Delodajalci iz vzhodne Slovenije lahko, če bodo seveda uspešno kandidirali, za zaposlitev mladih do 30 let prejmejo subvencijo v višini 7.250 evrov.

Javno povabilo je ZRSZ objavil v petek, 30. maja 2014. Rok za oddajo vlog je kratek – povabilo je odprto le slab mesec dni, namreč do 27. junija oz. do porabe razpoložljivih sredstev. Subvencije so namenjene le za zaposlitev mladih iz določenih območij Slovenije, med katera spada tudi Trbovlje. Prav tako morajo imeti delodajalci, ki kandidirajo za subvencijo, sedež v teh določenih občinah.

Mladi brezposelni, za zaposlitev katerih lahko delodajalci dobijo subvencijo, morajo biti stari največ en dan manj kot 30 let. Na zavodu pa morajo biti v evidenci brezposelnih oseb prijavljeni vsaj 6 mesecev. Kot omenjeno, subvencija za 15 mesečno zaposlitev, ki vključuje tudi 3 mesečno poskusno dobo, znaša 7.250 EUR.

Na javnem povabilu je na voljo skupaj 5 milijonov evrov, s tem denarjem pa bodo omogočili zaposlitev 690 brezposelnim mladim.

Več si lahko preberete v obvestilu za javnost na spletni strani Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top