Prva zmaga Rudarja po uvrstitvi v višjo ligo

Ekipi Rudarja je, pred kar lepo zbranim občinstvom na tribuni, uspelo zabeležiti prvo zmago v tretji slovenski nogometni ligi, v katero se je članska ekipa uvrstila po dolgih desetih letih. Zgodovinski gol je za knape dosegel Jan Berger .

NK Rudar Trbovlje: Ivačič Aljaž (V), Marijan Primož (K) (46′ Memišević Damir), Cvjetič Dejan, Mrvoljak Amel, Berič Aleksandar Sandro, Klančar Peter, Berger Jan, Ristić Vukašin (80′ Žibert Denis), Smukavec Jernej (65′ Holešek Jan), Karamarković Nebojša, Ogrič Sašo

Strelec: Berger Jan (23′)

Prvi polčas je bila ekipa Rudarja boljši nasprotnik, vendar so tudi gostje nekajkrat pokazali, da so v Trbovlje prišli po zmago. Knapom je požrtvovalno in borbeno igro uspelo kronati že v 23. minuti, ko je po lepi akciji zadel Berger. Gostje so poizkušali predvsem preko Žežlja, ki je bil po prikazanem na igrišču njihov najboljši igralec. Nato sta imeli obe ekipi še nekaj priložnosti, nekajkrat je odlično posredoval tudi domači vratar Ivačič .

V drugem polčasu je igra prav tako potekala na obeh straneh igrišča, saj sta si obe ekipi ponovno uspeli priigrati nekaj priložnosti za zadetek. Tako je bil za goste najbližje zadetku prav Žeželj, ko je zadel vratnico. Za domače pa sta bila po lepem protinapadu malce premalo zbrana Karamarković in Berger. Ekipa Rudarja je nato imela še nekaj lepih priložnosti, da bi vodstvo povišala, vendar ji do konca tekme to ni uspelo. Domači trener Hrovatič je v drugem polčasu opravil tudi vse tri menjave.

Knapi so na tej tekmi prikazali borbeno in zelo disciplinirano igro, saj gostom niso dovolili nobenega presenečenja. Tako lahko z optimizmom pričakujemo naslednja srečanja, čeprav bo na vsaki tekmi potrebno močno garati za končni uspeh.

Knapi odhajajo naslednji krog na gostovanje k ekipi Ivančna Gorica , tekma bo na sporedu v nedeljo, 2. 9. 2012 ob 17. uri v Ivančni Gorici.

Avtor članka in fotografij: Tomaž Radič

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top