Prva tekma v Polaju in hkrati tudi prva zmaga

Trboveljski rokometaši so v drugem kolu 2. DRL v dvorani Polaj gostili Cerklje in prišli do prve zmage v letošnjem prvenstvu (37:32). Varovanci Gregorja Peska so si odločilno prednost nabrali v drugem polčasu.

Slab začetek Trboveljčanov

Rudar je v prvem kolu klonil na gostovanju v Radgoni, pred domačo premiero pa so se “knapi” spopadali s številnimi poškodbami. Pred okrog 150 gledalci so domači začeli malce nervozno in gostom dovolili, da v peti minuti po golu Vasilija Marojevića povedejo za štiri (0:4). Rudar je držal priključek z goli Robija Habjana, vendar se prednost Gorenjcev vse do 12. minute ni stopila (4:8).

Po minuti odmora so Trboveljčani začeli nižati zaostanek, zadevati je začel tudi Luka Lenart. Po prvem golu Matije Kozinca so se prvič približali na gol zaostanka (9:10), ekipi sta bili prvič poravnani v 27. minuti (14:14). Cerklje so odgovorile prek Luke Fajona in Luke Stareta ter do polčasa uspele ohraniti dva gola naskoka (16:18).

Hiter preobrat v drugem delu

Na začetku drugega polčasa je Rudar pritisnil na plin in izid hitro obrnil v svojo korist. Po zadetkih Marka Jabučanina, Jana Hočevarja in Reneja Bučarja so domači izenačili in nato hitro povedli za tri gole (22:19).

Zatem je strelsko taktirko spet prevzel Habjan, ob tresenju mreže mu je pridno pomagal Lenart, z nekaj odličnimi obrambami je gledalce na noge dvignil Aljaž Škrabar in Trboveljčani so si deset minut pred koncem tekme priigrali neulovljivih sedem zadetkov prednosti (31:24). V končnici je z nekaj zadetki poraz Gorenjcev omilil Bine Matičič, Rudar pa je srečanje mirno pripeljal h koncu (37:32).

20151010_213210

Drugih 30 minut razlog za optimizem

V domači ekipi velja za borbenost pohvaliti vse igralce, v napadu sta z 12 oziroma devetimi goli izstopala Habjan in Lenart. Štiri gole sta zabila tokrat zelo dobra Kozinc in Bučar, slednji je z nekaj atraktivnimi in borbenimi potezami izzval odobravanje občinstva. Po tri zadetke sta dodala črnogorski organizator igre Jabučanin in Jan Cestnik, dva pa Jan Hočevar. Omeniti velja še oba vratarja, v prvem polčasu je nekaj obramb zbral Žiga Radulovič, v drugem je blestel Škrabar.

Pri gostih je šest golov zabil Matičič, po štiri so zbrali Fajon, Stare in Jan Setnikar, po tri Klemen Arh, Marojević in Beno Kamenščak, po dva Grega Slak in Klemen Janežič, enega pa Anže Rozman.

Po dveh tekmah ima stoodstoten izkupiček le ekipa Velike Nedelje, kar nakazuje na to, da bo letošnje prvenstvo sila izenačeno, ob Rudarju pa si napredovanja v 1.B ligo želi še nekaj ekip.

02. krog 2.DRL RD Rudar – RK Cerklje 37:32 (16:18)

Trbovlje, 10.10.2015, dvorana Polaj, 150 gledalcev. Sodnika Colner Dejan in Nikolič Dragan.
RD Rudar: Škrabar, Radulovič, Jabučanin 3, Gojič, Ravkić, Novak U.B., Kozinc 4, Hočevar 2, Bučar 4, Koprivc, Habjan 12 (4), Cestnik J. 3, Žagar, Lenart 9, Kuhar, Cestnik M.
Trener Gregor Pesko.
RK Cerklje: Miščevič, Kovač, Zlatnar, Fajon 4 (2), Stare 4, Korošec, Setnikar 4, Slak 2, Dolžan, Arh 3 (2), Marojević 3, Rozman 1, Kamenšak 3, Matičič 6, Janežič 2.
Trener Roman Šimon.
7m: RD Rudar 4/5, RK Cerklje 4/4.
Izključitve: RD Rudar 4 minute, RK Cerklje 8 minut.

2. DRL, 2. kolo:
Rudar – Cerklje 37:32 (16:18)
Pomurje – Ajdovščina 32:32
Radovljica – Velika Nedelja 29:30
Jadran – Arcont Radgona 31:24

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top