Prva obletnica trboveljskega Prostoferja

V Trbovljah je pred točno enim letom zaživel projekt Prostofer in ker v tem mesecu obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva je prav, da se spomnimo nanj, saj brez prostovoljcev njegova izvedba ne bi bila mogoča.

Z vzpostavitvijo sistema brezplačnih prevozov je Občina Trbovlje želela pomagati starejšim, ki ne vozijo sami, imajo nižje mesečne prihodke oziroma slabšo povezavo z javnim prevozom. S Prostoferjem smo jim lahko omogočili lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih središč itn.

Od vzpostavitve projekta so prostovoljci Prostoferji prevozili nekaj manj kot 18.000 kilometrov in opravili 321 prevozov, zato so ravno oni tisti, ki nam lahko s povratno informacijo pomagajo še izboljšati že vzpostavljen sistem. V tem tednu smo jih zato povabili na delovno srečanje in z njimi spregovorili o njihovih izkušnjah in predlogih za naprej, ki jih bomo vsekakor v največji možni meri tudi upoštevali. Vsakemu izmed njih se zahvaljujemo za trud in hkrati vabimo k sodelovanju tudi nove prostovoljce, ki bi se želeli priključiti projektu.

Obenem pa gre zahvala tudi vsem prostovoljcem, ki s svojim delom na številnih področjih lepšajo življenje v našem mestu, zato vabimo, da v sklopu natečaja Prostovoljec zasavske regije 2022 predlagate kandidate, organizacije in projekte in tako izpostavite njihovo delo in prizadevanja v lokalnem okolju.

Uporabniki morajo svoj prevoz rezervirati vsaj tri dni pred izvedbo storitve, in sicer s klicem na brezplačno telefonsko številko 080 10 10 (vsak delovnik med 8. in 18. uro – v jutranjih urah so linije pogosto zelo zasedene, zato priporočamo, da v primeru prezasedenosti poskustite poklicati po 10. uri). V komunikacijskem centru si bodo zapisali podatke uporabnika in lokacijo prevoza ter sporočili oz. potrdili termin. Vozniki prostovoljci prevoze opravljajo od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro, izjemoma pa se lahko dnevi in ure tudi prilagodijo potrebam.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top