Prva četrtina leta pri trboveljskih gasilcih

Prvo četrtino letošnjega leta, smo kot vse prejšnje, trboveljski poklicni gasilci preživeli delovno. Povečali smo število rednih vaj, izobraževanja se izvajajo skladno z načrtom in po programu Gasilske šole in Združenja slovenskih poklicnih gasilcev.

V mrzlih zimskih dneh so nas na vajah reševalci NMP Trbovlje poučevali o imobilizaciji ponesrečencev, reševanju oseb v ogrožajočih stanjih, obnavljali smo znanje in karakteristike posameznih prenosnih lestev, v Gasilski šoli smo se udeleži vročega treninga, kjer se v za ta namen prirejenih betonskih zgradbah in sestavljenih kontejnerjih ponazarja kar se da realne situacije stanovanjskih požarov ter se tako učili tudi pravilnega vodenja več oddelkov.  Mesec marec nam je prinesel mrzle temperature, obilico snega, s tem pa super pogoje za vajo reševanja na ledu. Vajo smo pri krepkem minusu, skupaj s PRS Trbovlje izvedli na rudniških površinah za kar se jim zahvaljujem.

Gasilski zavod Trbovlje je v prvem četrtletju zabeležil 68 dogodkov. 5 krat smo posredovali v prometnih nesrečah, 8 krat v požarih, 5 krat v nesreči z nevarno snovjo, v ostalih dogodkih pa smo občankam in občanom nudili drugo tehnično pomoč, kot je: reševanje iz dvigal, odpiranje vrat, pomoč reševalcem ter drugim službam, posredovali smo pri puščanjih vode, na pomoč z avto lestvijo pa smo odšli tudi v sosednjo občino.

Statistično gledano je število intervencij v primerjavi z istim obdobjem lani, malenkost v porastu, razlog temu vidimo predvsem v neugodnem vremenu, ki nas je zajel v marcu. Kljub porastu števila intervencij smo trboveljski gasilci vedno pripravljeni nuditi pomoč kadar nas potrebujete.

 

NA POMOČ!

Uroš Češnjevar

operativni vodja

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top