Projekt Simbioz@ tudi v Trbovljah!

Tudi letos po bo po vsej Sloveniji potekal največji vseslovenski prostovoljski projekt Simbioz@, ki bo Slovenijo povezovala med 15. in 19. oktobrom.

Simbioz@ bo tudi letos gradila most med generacijami. Brezplačne delavnice za učenje veščin računalništva in mobilne telefonije za starejše bodo v okviru različnih modulov potekale od 15. do 19. oktobra. Na delavnicah bomo odkrivali osnove računalništva in raziskovali, kaj računalnik je in kako napisati besedilo, pokukali bomo v svet interneta ter brskali po spletu, seznanili se bomo z elektronsko pošto in ustvarili elektronski naslov, skočili bomo v svet socialnih omrežij in se pobliže spoznali z omrežjem Facebook ter si pogledali, kako deluje mobilna telefonija.

Projekt, ki je prejel nagrado Evropskega parlamenta Državljan Evrope, je lani poskrbel za kar 96% zadovoljnih udeležencev in 93% samozavestnih uporabnikov računalnika. Tudi letos bodo mladi v duhu prostovoljstva delili svoje znanje in starejše popeljali v svet računalnika, interneta ter mobilne telefonije.

V Trbovljah imamo letos kar 9  lokaciji , kjer se bodo v dopoldanskem ali popoldanskem terminu odvijale e-delavnice: OŠ Ivana Cankarja, OŠ Tončke Čeč, OŠ Trbovlje, GESŠ, STPŠ, Mladinski center Trbovlje, Dom upokojencev Franc Salamon Trbovlje, Društvo upokojencev Trbovlje in Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje .

Prijavljenih je že več kot 40 udeležencev ter 15 prostovoljcev. Trenutno pospešeno zbiramo prijave in odštevamo do 15.10., ko bodo na lokacijah zaživele delavnice z noto medgeneracijske solidarnosti. 

Več informacij na http://simbioza.eu/ in po e-pošti nives.dornik@mct.si .

Nives Dornik
lokalna koordinatorka

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top