Privezi za kolesa na železniški postaji

Območje železniške postaje Trbovlje je letos že dobilo lepšo podobo, saj je Občina Trbovlje med drugim uredila večje število parkirišč za osebna vozila. Pa vendar še vedno potekajo gradbena dela, saj Slovenske železnice v tem času izvajajo projekt postavitve parkirnih mest za kolesa na območju 220 železniških postaj po Sloveniji

Opremljenost železniških postaj s kolesarskimi parkirnimi prostori oziroma privezi je med drugim odvisna od frekventnosti postaj oziroma je njihovo število določeno skladno z rangiranjem in razredi postaj. Trboveljska železniška postaja tako spada med postaje višjega ranga in opremljenosti. S projektom želijo pri Slovenskih železnicah  izboljšati povezanost kolesarskega in železniškega prometa in hkrati spodbuditi ljudi k uporabi vlakov kot tudi koles. S tem namenom bomo v Trbovljah na železniški postaji pridobili večje število parkirnih mest za kolesa, od tega jih bo polovica pod nadstrešico in še 10 dodatnih mest za električna kolesa.

Projekt Slovenskih železnic stremi k trajnostni mobilnosti in spodbujanju uporabe javnega prometa, kot tudi kolesarjenja.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top