Prireditev »Šola brez šole ni šala« navdušila obiskovalce

V torek, 3. junija 2014, je bila v mestnem parku sklepna prireditev projekta Dvig socialnega in kulturnega kapitala v lokalnih skupnostih za razvoj enakih možnosti in spodbujanje socialne vključenosti.

Začeli smo s pripovedko, ki razlaga, kako je naš Kum dobil ime. Prebrala jo je avtorica Tjaša Judež. Ta in še mnoge druge zasavske pripovedke so izpod peresa naših otrok nastale v okviru projekta Dvig socialnega in kulturnega kapitala, v katerega je v tem šolskem letu vključena naša šola. Potem so se zvrstile glasbene, plesne in gledališke točke naših učencev in njihovih mentorjev. Park smo spremenili v veliko veselo učilnico (šolo), ki smo jo v tem šolskem letu zelo pogrešali.

Vsi smo bili veseli, da smo blizu naše “ta nove” šole, ki je že dobila novo, lepo in svetlo podobo. Prireditev z naslovom ŠOLA brez ŠOLE NI ŠALA smo podarili občini Trbovlje ob njenem prazniku v zahvalo za vso pomoč ob obnovi šole.

Čeprav smo bili za leto dni ločeni, so nas povezovali ustvarjalnost, družabni dogodki in ideje, ki so kar vrele iz nas. Učitelji in učenci smo skupaj dosegli cilj: okrepili smo vezi med učenci, šolami in učitelji v lokalni skupnosti.

Učenci obeh podružničnih šol in matične šole so nam pokazali, kako vešči in sposobni so, ter dokazali, da tudi »brez« šole lahko uresničujemo naše poslanstvo.

»Sreča ni v glavi in ne v daljavi,
ne pod palcem skrit zaklad.
Sreča je, ko se delo dobro opravi.
In ko imaš nekoga rad.« (Tone Pavček)

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top