Priporočila po daljši prekinitvi uporabe pitne vode

 

Zaradi prekinitve dejavnosti v času epidemije COVID-19 se je uporaba pitne vode v številnih objektih zmanjšala ali povsem prekinila. Posledica je zastajanje vode v interni vodovodni napeljavi, kar lahko poveča tveganje za zdravstveno neustreznost pitne vode.

Z namenom, da bi se izognili težavam pri zagotavljanju skladnosti in zdravstvene ustreznosti pitne vode, ko se bo delo ponovno pričelo, lastnikom, upravnikom in odgovornim osebam objektov priporočamo, da pred pričetkom del izvedejo preventivne ukrepe na hišnem vodovodnem omrežju.
 
Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je v ta namen pripravil Priporočila lastnikom objektov za hišno vodovodno omrežje po daljši prekinitvi uporabe pitne vode zaradi epidemije COVID-19, ki so dostopna na njihovi spletni strani: https://www.nijz.si/sl/priporocila-lastnikom-objektov-za-hisno-vodovodno-omrezje-hvo-po-daljsi-prekinitvi-uporabe-pitne
 
Priporočila so namenjena vsem ustanovam, podjetjem, obrtnikom in ostalim, ki bodo po večtedenskem zaprtju ponovno pričeli obratovati.   

 

JP Komunala Trbovlje. 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top