Pričela se je 1. Ljubljanska šahovska liga, kjer nastopata tudi oba Zasavska šahovska kuba, ŠK Rudar Trbovlje in ŠK Zagorje ob Savi

Ob začetku leta 2016, sta oba šahovska kuba iz Zasavja dobila povabilo za potrditev igranja v 1. Ljubljanski šahovski ligi.

 

Liga je razdeljena v Super ligo, 1. ligo in 2. ligo. Lani je ŠK Rudar Trbovlje pričel z igranjem v 2. ligi in si z zmago v 2. ligi priboril nastop v 1. ligi. ŠK Zagorje je že igral v Super ligi, vendar so se odločili igrati v 1. ligi. Letos bo že v 4. kolu priljubljeni Zasavski derbi – Trbovlje – Zagorje. Prvo kolo sta oba šahovska kluba odigrala zunaj in z zelo dobrim uspehom. V četrtek 14. januarja je ekipa ŠK Rudar Trbovlje v postavi: Kotar Jože, Skobe Miran, Trebežnik Luka in Medvešek Janez potovala na gostovanje v Komendo k ekipi ŠK Komenda SUMA. Ekipa Trbovelj je zmagala z rezultatom 3 : 1. Kotar Jože in Medvešek Janez sta partiji zmagala, Skobe Miran in Medvešek Janez pa remizirala oz. igrala neodločeno.

 

Še rezultat ŠK Zagorje ob Savi. V postavi Perič Bernard, Jazbec Hinko, Jurič Marko in Babič Miroslav so odpotovali v Podpeč. Ravno tako so zabeležili zmago s 3:1. Drugo kolo bo na sporedu v četrtek 21. januarja. Vabljeni na ogled partij v ŠK Rudar Trbovlje ob 18. uri na dvoboj z ekipo ŠK Medvode Vittori swimwear in v ŠK Zagorje na ogled partij ŠK Zagorje in LPP Zelenci.

 

 

2 index

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top