Približuje se največja razstava rut in šalov!

Približuje se 1. december, dan, ko bomo imeli v Trbovljah največjo ulično razstavo rut in šalov! 

Z dobrodelnimi prispevki bomo lahko polepšali december pomoči potrebnim.

Ob tem vas Gimnazija in ekonomska srednja šola vabi še na druge prireditve – KOLEDAR PRIREDITEV .

Lokalne organizacije RK, ZPM, Karitas, Center za socialno delo Trbovlje so nam oblikovale predloge, zato bomo z zbranimi sredstvi dobrodelne ulične razstave pomagali:

1. Mladi, komaj devetnajstletni bodoči mamici. Obkrožena je z ljudmi, od katerih ne more pričakovati ne materialne niti moralne pomoči . Deklica je živela v družini , ki je bila popolnoma nespodbudna za njen razvoj. V družini je bilo šest otrok, deklica je bila najstarejša in je velikokrat morala biti mama svojim bratcem in sestrici. Pred časom so vsi otroci odšli v rejniške družine . Ves čustveni pretres, ki ga je doživljala kot otrok ji je verjetno spodbudil tudi hudo bolezen, ki jo je doletela pri 14-ih letih. K sreči se je ta bolezen umirila , vendar pa brez pomoči skupaj s svojim otrokom ne bo mogla zaživeti življenja vesele mlade mamice. V humanitarnih organizacijah so se zavezali in ji tudi obljubili da ji bodo stali ob strani, poskušali pridobiti manjše stanovanje, čim dlje stran od okolja , ki zanjo ni spodbudno.

2. Šest-članski družini. Štirje otroci potrebujejo več kot so jim starši sposobni nuditi.Oče je sicer zaposlen, vendar so zaradi minulega nesrečnega dogodka dolžni večino plače dajati zavarovalnici. Tako jim je letos zmanjkalo denarja za osnovne stroške in so bili kar nekaj časa brez elektrike . Zdaj jim grozi že druga deložacija. Ko bo družina poplačala minule dolgove, verjamemo, da bo lahko zaživela kolikor toliko materialno normalno življenje. Do tedaj pa potrebujejo pomoč pri poplačilu najbolj osnovnih sprotnih stroškov. Poskušajmo družini pomagati prebroditi te krizne čase.

3. Štiri- članski družini , ki se preživlja z nizko pokojnino in socialno pomočjo . Dva otroka sta otroka s posebnimi potrebami in potrebujeta več pozornosti in skrbi kot običajni otroci. Družini je grozila tudi deložacija. Bolna mama obupuje pod pritiski pomanjkanja, otroka pa težko razumeta, da nimajo. Svoja otroka ima zelo rada in zelo lepo skrbi zanju, tiha in mirna ne pokaže, da je pod stalnim pritiskom in duševno obremenitvijo. V humanitarnih org. družini že dalj časa pomagajo, vendar pa ta pomoč ne zadošča.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top