Previdno na cesti Trbovlje – Dobovec

Na pobudo občine je danes potekal preventivni sestanek s predstavniki Občine Trbovlje, KS Dobovec, Komunale Trbovlje d. o. o., Policijske postaje Trbovlje in revirnim gozdarjem, v zvezi z zagotovitvijo varnosti prometa zaradi možnega padca dreves na cestišče lokalne ceste Trbovlje – Dobovec.

 

Gre za drevesa oz. škodo, ki po lanskoletnem žledolomu še ni bila sanirana, saj lastnik gozda (Sklad kmetijskih zemljišč in zasebni lastnik) za sanacijo nista poskrbela v celoti. Občina Trbovlje že od lanskega žledoloma nenehno opozarja in pritiska na lastnike, naj takoj pristopijo k sanaciji.

 

Zaradi napovedane večje količine snega lahko na cesti Trbovlje – Dobovec pride do zdrsa omenjenih dreves na cestišče, zato se svetuje posebna previdnost vseh stanovalcev oz. obiskovalcev pri vožnji na tej cesti. Prosimo, da prilagodite vožnjo voznim razmeram – upočasnite vožnjo in povečajte varnostno razdaljo ter upoštevajte morebitne zapore cest. V primeru, da opazite kakršnokoli spremembo na cestišču ali možno nevarnost, pa obvestite center za obveščanje – 112. Pristojne službe so zaradi slabe napovedi vremena nenehno v pripravljenosti.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top