Pretekli vikend v Trbovljah že 46. Lučkin pokal

Plavalni klub Lafarge Cement se v soboto ni izneveril tradiciji in je kljub težkem položaju v katerem vztraja že osmo leto, že 46., toliko let je namreč minilo od nesreče odlične plavalke Lučke Vodišek, organiziral plavalni miting, katerega se je udeležilo 170 plavalcev iz 14 slovenskih klubov.

Na, za tekmovanje odlično pripravljenem bazenu z ogrevano vodo, za kar gredo vse pohvale Zavodu za šport Trbovlje, so v dobrem vzdušju, katerega je delno pokvarilo le vreme, odlično nastopili vsi sodelujoči. Domači plavalci pa so prikazali za to obdobje tudi dobro pripravljenost, ter kot po tekočem traku osvajali odličja, ki nas navdajajo z optimizmom pred državnimi prvenstvi.
Lučkin pokal, sinonim za kvalitetno in vrhunsko organizirano tekmovanje so popestrili tudi najmlajši plavalci domačega kluba, ter županja Jasna Gabrič, ki je tekmo tudi uradno odprla.

Nesporno prvo ime tradicionalnega mednarodnega plavalnega mitinga v Trbovljah je bil reprezentant Damir Dugonjič, ki je nastopil le na 100 prsno, ter suvereno slavil z zanj skromnim rezultatom. Vendar njegov čas trenutno še ni tako pomemben, saj tekmovalno obdobje šele prihaja, sam pa še išče prave občutke po napornih višinskih pripravah.

V seštevku treh najboljših rezultatov pa sta zmagala Janja Šegel in Dejan Šteharnik iz Ravenskega Fužinarja.

V svetli luči pa so se pokazali tudi mladi trboveljski plavalci, ki so v mlajših kategorijah osvojili kar 38 kolajn, 15 več kot lani, kar nas je uvrstilo med najboljše na tem tekmovanju.

luckin-pokal-15-2

Uvrstitve na stopničke so dosegli naslednji domači plavalci:

 • Daša Krajnc je plavala izredno, ter osvojila tri 1. Mesta: na 200 prsno, 200 mešano, 800 prosto, ter se uvrstila na šesto mesto v memorialni disciplini na 100 prosto.
 • Nina Kos je v svoji kategoriji osvojila tri prva mesta na 200 hrbtno, 200 prosto in na 800 prosto.
 • Tiatara Zupančič je kot mlajša letnica pri deklicah osvojila dve prvi mesti na 100 in 200 delfin, ter bila druga na 400 mešano in 800 prosto.
 • Kaja Imperl je z resnim delom prebrodila krizo in zmagala na 100 hrbtno in 100 delfin, ter bila tretja na 50 prosto in tretja v memorialni disciplini na 100 prosto.
 • Nika Todorovič pa se je povzpela na prvo mesto v eni najtežjih disciplin 400 mešano, ter bila druga na 200 delfin.

Fantje pa so nastopili še uspešneje, saj so zmage dosegli:

 • Žiga Šintler je v svojem slogu zmagal 5 x. Na 50 prsno, 50 delfin, 100 prsno in 100 prosto, ter na 400 mešano, kjer je suvereno slavil z osebnim rekordom.
 • Ravno tako se je s petimi zmagami izkazal njegov brat Tilen Šintler, ki je zmagal na 50 prosto, 50 prsno, 100 prsno, 200 mešano in 400 mešano, kjer ga je ugnal Žiga, ki pa je plaval v mlajši kategoriji.
 • Nejc Kos, prvi na 1500 prosto, trikrat drugi na 100 prosto, 50 hrbtno in 100 hrbtno, ter tretje mesto na 100 prsno.
 • Do zlata je priplaval tudi Jaka Jeršin na 100 hrbtno, na 100 prsno pa je dosegel tretji čas.
 • Marcel Urbanija pa je dosegel dve drugi mesti na 50 prosto in 100 delfin.
 • Solidno so plavali tudi ostali plavalci: Tim Dolanc, Andraž Kovačič, Jan Lah Škrbec in Lovro Koncilja, ter dekleta Tjaša Poljan in Brina Rozina, ki se je pri mlajših presenetljivo kar trikrat uvrstila na stopničke. Druga je bila na 100 prsno, ter 2 x tretja na 50 prosto in 50 prsno.

Kljub poznemu prihodu v veliki 50 metrski bazen so mladi trboveljski plavalci dokazali da se ne dajo in da kljub težkim časom v Trbovljah še obstajajo potenciali za razvoj vrhunskih plavalcev. Seveda so nasledniki Tjaše Vozel na vidiku, a brez primernih pogojev bodo želje težko uresničljive.

Svoj napredek so pokazali tudi najmlajši iz športne in nadaljevalne šole plavanja, ki se izvaja na bazenu in se bodo z resnejšo in načrtno vadbo v prihodnje pridružili tekmovalnim selekcijam.
Ob resnično vrhunski organizaciji tega tekmovanja, za katerega izvedbo so zaslužni prav vsi plavalni delavci, sponzorji, donatorji in starši, se plavalci z veliko vnemo podajajo v poletje, ko se začenja tekmovalno obdobje z vrhuncem na državnih prvenstvih. Do takrat pa jim želimo dobre pogoje za treninge in pa veliko volje, ki jo po tako dolgi in nepredvidljivi sezoni še kako potrebujejo.

luckin-pokal-15-1

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top