Preskejtali Zasavje, zbrali 700 evrov!

Ob 9h zjutraj, ko smo se začeli zbirati pred startom letošnje akcije Sk8aj s srcem, so bila naša pričakovanja takšna, da na poti zberemo od 100 do 200 evrov. Če jih zberemo 240 in s tem pokrijemo stroške za letovanje enega otroka, bomo presrečni…

Ob 10h je bil start izpred Mladinskega centra Zagorje ob Savi, krajši postanek v skate parku in prvo resno zbiranje sredstev na zagorski tržnici. Škatle, v katerih smo zibrali sredstva, so začele šklepetati in šumeti, denar se je nabiral … Potem dalje za Savo proti Hrastniku, s postankom na bencinski pumpi, kjer so naključni sedeči in kavo pijoči pokazali izjemno razumevanje in širokogrudnost. Prvi dvajsetak je zdrsel v našo škatlo.

Naprej proti Hrastniku in postanek pred nakupovalno utrdbo, kjer nas je presenetil program festival Rdeči revirji z Liričnimi utrinki in prepevanjem opera sredi parkirišča. Noro. Na tem mestu smo bili z zbiranjem tudi sila uspešni, kar nam je dalo motivacijo za skejtanje v hrib in igračkanje v skate parku.

Malo pred 16. uro smo se spustili o hribu navzdol, proti Savi in gas proti Trbovljam. Tam pa v mestni park in nato v skate park in do Mladinskega centra, ki se je spontano pridružil akciji z idejo srčnih sladic. Na en, dva, tri, smo v mestnem parku postavili stojnico, prodajali srčne sladice in polnili škatle. Hvala tudi organizatorjem koncerta v mestnem parku, ki so podprli akcijo.

Ob 22. uri pa se nam je smejalo in smejalo … Prešteli smo zbrani zaklad iz obeh škatel in v prvi naštelei 288,55 evrov ter v drugi 401,83 evrov. In ko temu prištejemo še nove prispevke, ki so se pridružili že po štetju, smo na 700 evrih. Vrhunsko! Še 20 evrov in na morje bomo pomagali trem otrokom.

Dobrodelna akcija traja do 15. junija in do takrat se zbirajo tudi sredstva na TRR:

VITKAR zavod
Metelkova 6
1000 Ljubljana

TRR: SI56 0204 5001 7235 248

namen nakazila: DONACIJA SK8aj s srcem

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top