Predstavitev knjige Leopolda Odlazka Med hauzi v Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje

Pred kratkim je novo podobo in nekaj vsebinskih dopolnil dobila knjiga Trboveljčana Leopolda Odlazka, z naslovom Med hauzi (Takšne in drugačne iz Žabje vasi) – knjigo je s ponosom izdala Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje, s ponosom pa smo avtorja knjige gostili tudi na domoznanskem večeru, 5. februarja.

Datum ni bil izbran naključno – večer je bil namenjen tako počastitvi slovenskega kulturnega praznika kot tudi predstavitvi in počastitvi domačina, ki je z ohranjanjem trboveljske dediščine in z njenim prelitjem v knjigo ujel košček zgodovine, ki ne bo pozabljen.

Pogovor bibliotekarke Katre Hribar Frol z avtorjem je dopolnjevala muzealka Jana Mlakar Adamič, ki je zaslužna za to, da je Leopold Odlazek svoje vedenje sploh prelil na papir. Topel in čustven večerni pogovor o tem, kako in zakaj je knjiga nasta(ja)la, začinjen s prigodami iz Žabje vasi, so polepšali tudi obiskovalci večera, ki so Leopoldu Odlazku množično izrekali čestitke in zahvale. Razšli smo se z zavestjo, da smo doživeli nekaj prelepega in s ponosnim zavedanjem, da smo Trboveljčani kljub vsemu odprti, topli in (na trenutke) sposobni valoviti na krilih skupne preteklosti, prelivajoč jo v boljši jutri.

Odlazek1

Odlazek2

odlazek3

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top