Predstavitev brošure »Tajna skladišča orožja v letih 90/91«

V dolgi zgodovini obstoja Slovencev in pravzaprav kratki nastajanja slovenske države, smo na predstavitvi knjižice Tajna skladišča orožja v letih 1990-1991 odkrili drobec časa, ki je pomembno vplival in prispeval k nastanku Slovenije kot samostojne države.

Knjiga , ki so jo predstavili člani Policijsko veteranskega društva Sever Zasavje, odkriva delovanje takratne milice glede orožja iz njenih arhivov in sodelovanje s posamezniki na lokalnih nivojih, tudi v Zasavju. Do izida tega dela pisnih virov in dokumentov ni bilo. Zato je pomen zapisa in ohranitve teh dogodkov, oseb, dejanj, toliko večji.

Slišali smo, kako je knjižica nastala, s kakšno metodologijo, in seveda tudi to, kdo so tisti posamezniki, ki so v letih 90/91, v času osamosvajanja, pomagali pri skrbi za orožje, kar je bilo v tistem trenutku zgodovine izjemnega pomena. Zbiranje podatkov se nadaljuje, v pripravi je že nova, dopolnjena knjiga, ki bo postregla z novimi dejstvi in dogajanju v tem času.

Članom Policijsko-veteranskega društva Sever Zasavje je ob predstavitvi čestitala tudi podžupanja Občine Trbovlje, Jasna Gabrič.

orozje-skupinska

Orožje3

Orožje2

Orožje1

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top