Praznujmo skupaj!

Objavljamo program prireditev ob občinskem prazniku Občine Trbovlje v mesecu juniju.

Praznik Občine Trbovlje, 1. junij, je čas, ko se skupaj s trboveljskimi društvi, zavodi in posamezniki pripravi pestro praznovanje. Občina Trbovlje upa, da se jim boste pridružili na čim več prireditvah, še posebej pa vas prijazno vabijo na osrednjo slovesnost ob občinskem prazniku, ki bo v četrtek, 31. maja, ob 19. uri v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje. Podelili bomo letošnji prvojunijski nagradi, v kulturnem programu pa bosta z nami Oto Pestner in Zasavski godalni orkester Poco meno mosso.

Veliko praznovanje se bo pričelo v petek, 1. junija, z Anduhtjo , prireditvijo za mlade in mlade po srcu. Letošnje dogajanje bo na trgu med Delavskim domom Trbovlje in Mladinskim centrom Trbovlje. Od 17. ure bodo potekale delavnice in animacije Društva prijateljev mladine Trbovlje in Plesne skupine BIT; ob 18. uri se bodo na zabaven način predstavili dijaki in dijakinje Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje; ob 19. uri pa poseben nastop Zasavskega godalnega orkestra Poco meno mosso. Za zabavo od 19.30 ure dalje bodo poskrbele glasbene skupine Flyspoon, Bohem in TABU!

Tudi sobota, 2. junij, bo prazničen dan saj bo na vrsti Nohšiht. Od 8. do 12. ure boste lahko nakupili vse potrebno na podeželski tržnici, ki bo postavljena na stopnišču pri Delavskem domu Trbovlje. Obenem bo na strehi Mladinskega centra Trbovlje potekal kulturni bolšjak. Na odru se bodo ob 17. uri predstavili pevke in pevci Mešanega pevskega zbora Svoboda in igralci Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje. Čas od 18. do 19. ure bomo namenili mladim učencem Glasbene šole Trbovlje in se ob 19. uri spomnili naše kulturne dediščine, s prikazom rudarskega »Skoka čez kožo« in pevskim nastopom Moškega pevskega zbora Zarja. Ob 19.30 bodo v narodni maniri zaplesali člani Folklorne skupine Trbovlje, nakar bodo Nohšiht ob 20. uri slavnostno odprli trboveljski godbeniki in trboveljske mažoretke s povorko od trgovine Dežman, po stopnišču ob delavskem domu do prizorišča. V zabavnem programu nas bodo cel večer in vso noč zabavali Ping Pong Band in Saša Lendero!

Vabljeni torej in praznujte z nami!

Vabljeni tudi na odprtja naslednjih pridobitev:

– prenovljene lokalne ceste na odseku Sardinšek – Pirnat, v Gabrskem, ki bo v sredo, 30. maja 2012 ob 17. uri,
– saniranega plazu in cestišča na odseku Štrovs – Vila Goropevšek, v Kleku, ki bo v torek, 5. junija 2012, ob 17. uri,
– obnovljene ceste na odseku uprava RTH – Kalmer, ki bo v sredo, 6. junija 2012, ob 17. uri, ter
– obnovljene ceste na odseku Šrubar – Čebine, ki bo v sredo, 13. junija 2012, ob 17. uri.

V torek, 5. junija, ob 12. uri pa vas vabimo na odprtje razstave tabel akcije »Kjer smo mi, ni ne kakcev ne smeti« , ki bo v mestnem parku.

Ob prihajajočem občinskem prazniku vam čestita tudi ekipa portala “srEčno Trbovlje”!

Vse prireditve v mesecu juniju so objavljene v koledarju, ki si ga lahko ogledate s KLIKOM TUKAJ .

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top