Poznate zgodbo ali anekdoto, povezano z industrijsko dediščino v Trbovljah?

Spoštovani.

Geografski inštitut Antona Melika, ZRC SAZU, v sodelovanju z Univerzo v Bernu raziskuje preobrazbo malih industrijskih mest v Sloveniji in Švici. Še posebej jih zanima vloga industrijske zapuščine v Trbovljah.

Vabljeni, da do 31. januarja 2023 s pisnimi ali video prispevki delite z njimi vaše osebne poglede in zgodbe, povezane z industrijsko zapuščino v Trbovljah. Zgodbe lahko izhajajo iz vaših osebnih izkušenj, lahko pa opišete tudi spomine, izkušnje ali anekdote vaših sorodnikov ali znancev.

Prispevki so lahko napisani na roko, natipkani ali posneti s pomočjo kamere ali pametnega telefona. Izberite tisto možnost, ki vam je najbližja.

Vsak zapis naj vsebuje kontakt avtorja (ime, priimek in kontakt, na katerem ste dosegljivi – telefonska številka, naslov in elektronski naslov). Osebni podatki bodo uporabljeni zgolj za komunikacijo z vami, sicer pa bodo vaše identitete v rezultatih raziskave zakrite.

Opišite industrijsko zgradbo ali prostor, povezan z industrijsko ali rudarsko tradicijo:

  • Zakaj je ta konkretna industrijska zgradba ali prostor pomemben za vas?
  • Kakšne občutke vam zbuja ta zgradba ali prostor?
  • Kako je vaše življenje povezano s to zgradbo ali prostorom?
  • Veseli bomo, če z nami delite kakšno zgodbo, doživetje, ali anekdoto, povezano s to zgradbo ali prostorom, ki vam je še posebej ostala v spominu. To je lahko vaša osebna zgodba ali zgodba, ki vam jo je povedal sorodnik ali znanec.
  • Kaj si želite, da se zgodi s to zgradbo ali prostorom v prihodnosti?
  • Kaj bi takšna prihodnost stavbe ali prostora pomenila vam osebno in širše, za mesto?

Prispevke lahko pošljete na naslov ZRC SAZU, Geografski inštitut Antona Melika (Maruša Goluža), Novi trg 2, 1000 Ljubljana ali na elektronski naslov trbovlje@zrc-sazu.si (video vsebine zaradi velikosti pošljite prek vmesnika WeTransfer).

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top