Povabila trboveljskih borcev

V zadnjem mesecu tega leta vas vabimo na prireditve, ki jih v Trbovljah ne bo malo, bomo pa zelo veseli, če se boste udeležili tudi tistih, na katere vas vabimo mi, vodstvo in člani Zveze borcev za vrednote NOB Trbovlje.

V torek, 10. decembra, bo v predavalnici Delavskega doma Trbovlje ob 17. uri zanimivo predavanje dr. Iztoka Óstena na temo o zdravi prehrani. Na seminarju nam bo predavatelj, sicer profesor na ljubljanski univerzi, povedal zgodbo o svoji ozdravitvi hude bolezni, pa tudi o tem, kako v raznovrstni hrani najti zdrava živila. Zakaj vas vabimo mi? Redna vstopnina za seminar je 5 evrov, za naše člane pa 3 evre, prejeli pa boste tudi vrednostni bon za nakup v eko trgovini Gajbica. Največja vrednost udeležbe na seminarju pa so vendarle nova spoznanja, da si je mogoče s pravilno prehrano pridobiti zdravje. Vstopnice lahko člani dobite na sedežu našega društva ali v eko trgovini Gajbica, tam s predložitvijo naše članske izkaznice.

20. decembra, v petek, vabimo vse občane na spoznavni dan. Mnogi hodite vsak dan mimo naše stavbe na Ulici 1. junija 4, pa ne veste, kdo vse deluje v njej. Zato smo se uporabniki stavbe dogovorili odpreti svoja vrata, se vam predstaviti, ob tem pa vse prijazno vabimo na teraso Medice bara, kjer bomo nazdravili vsem nam in našemu kraju s kuhanim vinom ali čajem. Ob tem bomo veselo poklepetali. Ob stavbi bodo postavljeni kartoni, kamor lahko oddate odpadne plastične zamaške, baterije in star papir. 20. decembra se torej ustavite vsaj za nekaj trenutkov od 15. ure dalje.

Že naslednji dan, v soboto, 21. decembra, bo prednovoletno srečanje za naše člane, in sicer v restavraciji L, s pričetkom ob 17. uri. Prijave sprejemamo na sedežu društva, cena večera je 17 evrov.

V spomin iz zgodovinskih dni pa vam prikličemo trboveljskega borca Franca Salamona, ki se je rodil na včerajšnji dan, 1.12. leta 1892. od mladih let je bil viden revolucionar in politični delavec v Revirjih. Kot organizator revolucionarnega gibanja rudarjev je deloval tudi v Franciji, trboveljski gladovni stavki rudarjev, med NOB pa v Srbiji, kamor je bil izgnan leta 1941 s celo družino. Med borbo je bil izdan in 5. marca 1943 ustreljen na Banjici pri Beogradu. Po njem se imenuje Dom upokojencev Trbovlje, Krajevna skupnost in Krajevna organizacija ZB.

 

Prijeten veseli december vam želimo.

 

Predsednica

Mari Govejšek

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top