Poročilo tretjega tedna Košarkarske rekreativne lige Zasavje

V tretjem tednu Košarkarske Rekreativne Lige Zasavje smo, zaradi sprememb v tekmovalnem programu spremljali le eno tekmo. Pomerili sta se ekipi Barbari–Mair iz Hrastnika in pa domači ŠD Knapi.

 

Hrastničani so po začetnih težavah upravičili vlogo favorita, ter vpisali novi dve točki s katerima ostajajo na najvišjih mestih lige.

 

BARBARI-MAIR : ŠD KNAPI   92 : 74

 

Strelci:

 

Barbari-Mair: Tušek 20 (2×3), Kellner Ž. 20 (4×3), Kellner T. 14 (1×3), Berčon 10, Golotič 9, Deželak Robi 8 (2×3), Deželak Rok 4, Kumberger 4, Majes 3.

 

ŠD Knapi: Roglevski 26 (6×3), Žlak 13 (1×3), Medvešek 12 (1×3), Muminovič 11 (3×3), Hančič 8 (2×3), Dujakovič 4.

 

Tekmo so bolje odprli Knapi, ki so izkoristili začetno zmedo Barbarov in povedli z 8:2. V nadaljevanju so Hrastničani strnil vrste, ter obrnili potek tekme v svojo korist.

Druga četrtina je postregla z borbeno igro na obeh straneh. Nekaj več zbranosti pri zaključkih akcij so pokazali Barbari, in si do polčasa priigrali dvoštevilčno prednost.

V drugem delu so Barbari zaigrali odločneje, in po le nekaj minutah je prednost narasla na 29 točk. Kljub temu, da so s takšno prednostjo vstopili v zadnji del tekme se Knapi niso vdali. Po delnem izidu 26:7 so se približali na le 9 točk zaostanka.

Za popoln preobrat jim je zmanjkalo moči in časa, tako da so Barbari-Mair z nekaj lahkimi koši poskrbeli za mirno končnico in zanesljivo zmago.

V 4. tednu sledi Laški derbi med KK veterani Zlatorog Laško in Tiferji Laško ob 19.00, ter dvoboj med Oskarjem Trbovlje in ŠD Litus ob 20.30.

Vabljeni na tribune telovadnice OŠ Trbovlje.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top