Poročilo ročnodelske skupine ZLATICE pri DU Trbovlje za leto 2019

Staro leto se je poslovilo in stopili smo v novo leto. To je čas, ko se spominjamo dogodkov iz preteklega leta in kujemo načrte za prihodnje aktivnosti. ZLATICE smo bile v letu 2019 zelo aktivne. Trudile smo se izdelati veliko lepih in uporabnih izdelkov. Svoje izdelke smo v letu 2019 prvič razstavile v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču, kjer so potekali dnevi medgeneracijskega sožitja 2019.

V mesecu oktobru je teden upokojencev, ko ZLATICE tradicionalno pripravimo razstavo v prostorih DU Trbovlje. Tako je bilo tudi v letu 2019, ko smo postavile na ogled izdelke ene sezone. S to razstavo smo želele posvetiti pozornost čebelarstvu in  kranjski čebelici. Prav zato je bilo nekaj izdelkov izdelanih na to temo in tudi uvodni kratek program je bil tak.

Foto: Zlatice

Za tednom upokojencev je tudi teden otroka. V tem času veliko govorimo o medsebojnem sožitju in kako lepo je, če sodelujemo. Da pa nebi o tem samo govorili, smo se ZLATICE odločile za konkretno dejanje. Na otvoritev razstave smo povabile predstavnici porodniškega oddelka Bolnice Trbovlje, katerima smo izročile 25 parov copatk za novorojenčke. Razstava je bila lepo obiskana. Najbolj smo bile vesele dveh razredov osnovnošolcev iz šole Alojza Hohkrauta. Presenetili so nas s svojo radovednostjo in navdušenjem nad izdelki. Kar nekaj se jih je pohvalilo, da znajo tudi oni plesti ali šivati. Drugi pa so povedali, da tudi njihove babice izdelujejo takšne izdelke. To nas je razveselilo, saj se nam ni treba bati, da bo ta kulturna dediščina izginila v pozabo.

Foto: Zlatice

Tudi v minulem letu smo se zbirale enkrat tedensko. Obiskale smo tudi nekaj razstav drugih ročnodelskih skupin in z njihovimi članicami izmenjale naše izkušnje in ideje. Dve naši članici  ZLATIC sta sodelovali na že kar uveljavljenih rokodelskih delavnicah DURS- a v hotelu Delfin v Izoli. Pridobljeno znanje preneseta  potem med naše članice.

Za novo leto si želimo, da bi nam služilo zdravje in, da bi se v naše vrste priključile nove članice.

 

 

Meta Pirnovar, Predsednica ZLATIC

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top