Poročilo prvih dveh četrtfinalov KRLZ

Začelo se je! Težko pričakovan »playoff« je v četrtek postregel z dvema zanimivima obračunoma. Na delu so bili lanski finalisti Mair Team in Oskar Trbovlje, lahek sprehod do finala pa so jim na prvi stopnički poskušali preprečiti ŠD Litus oziroma Tiferji iz Laškega.

Mair Team 94 – 62 ŠD Litus
Mair Team je že na začetku pokazal svojo moč, tako v obrambi kot v napadu. Začeli so tako kot zadnjo tekmo, agresivno v obrambi in več kot uspešno v napadu. Tako so si že v prvi četrtini priigrali 10 točk prednosti. Do polčasa se je Litus nekoliko sprostil in začeli so igrati bolje, ampak se niso uspeli povsem približati. Drugi polčas pa je bil odraz prve četrtine, Mair-ovci so stopnjevali tempo in do konca tekme prišli do velike prednosti.
Strelci:
Mair Team: Kosin 25, Jasenčič 23, Tomažič 14, Meško 8, Roglevski 6, Štibernik 6, Vozel 5, Tomšič 5, Prašnikar 2
ŠD Litus: Kolenc 14, Repina 13, Zupan 12, Cirar 6, Pestotnik 5, Muzga 5, Šega 3, Drnovšek 2, Peterca 2

Oskar Trbovlje 66 – 51 Tiferji Laško
Aktualne prvake so dodobra namučili Tiferji iz Laškega. Že na začetku tekme smo videli zelo motivirane Laščane, saj so povedli z 10 proti 1. Trboveljčani so se zbrali in z nekaj lepimi akcijami do konca četrtine izenačili. Druga in tretja četrtina sta bili zelo napeti, saj si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti. Tako so v zadnjo četrtino vstopili z rezultatom 47 – 46 za Tiferje. Kot smo letos že večkrat videli, imajo Oskarjevci v zadnjih minutah najbolj mirno roko in živce. Tako so tudi to tekmo, z agresivno obrambo in nekaj zadetimi meti iz razdalje, pripeljali do konca po njihovih željah.
Strelci:
Oskar Trbovlje: Perko 21, Grešak 16, Božjak 14, Tominšek 7, Guzej 5, Hribšek 2, Radak 1
Tiferji: Bajramlič 20, Vrščaj 12, Pipan 6, Teržan 4, Vrščaj 4, Zdolšek 3, Požun 2

Druga dva četrtfinalna para bosta na sporedu 22.3.2018. Ob 19.00 Šajspoh Rangers in KK veterani Zlatorog Laško, ob 20.30 pa Barbari in Črički.

Vabljeni na ogled naslednjih četrtfinalnih tekem že naslednji četrtek!

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top