Poročilo prvega tedna Košarkarske Rekreativne lige Zasavje

V Košarkarski rekreativni ligi Zasavje so pod streho pospravili prvi teden v sezoni 2016/17. Zaradi prestavljene tekme med Šajspoh rangerssi in Črički, je približno 50 gledalcev gledalo dve tekmi, ki pa jih nista pustili na cedilu. Čeprav so bile na koncu razliki obeh tekem kar visoki, so bile tekme vse prej kot nezanimive.

Naslednji teden bodo na vrsti tri tekme. Ob 19. uri je na vrsti Laški derbi med Tiferji in KK Zlatorog veterani, ob 20. prvo tekmo v novi sezoni igra ekipa organizatorja ŠD KNAPI, ki se bo pomerila z prenovljeno ekipo ETV. Zadnjo tekmo bodo odigrali Mair team, ki so proti lanskim prvakom Babarom, dokazali, da so ekipa, ki sodi v krog favoritov za osvojitev tekmovanja. Njihovi nasprotniki bodo novinci, hrastniiška ekipa Nč tazga.
OSKAR TRBOVLJE – ŠD LITUS (46 : 33)
STRELCI:
Oskar Trbovlje: Božjak 17, Hribšek 10, Grešak 7, Guzej 7, Hutar 2, Cestnik 2, Vran 1
ŠD Litus: Čepon 14, Repina 12, Muzga 3, Pestotnik 2, Cirar 1, Peterca 1

Sezono lige KRLZ sta z zelo razburljivo tekmo odprli ekipi Oskar Trbovlje in ŠD Litus. Novo prijavljena ekipa iz Litije je tekmo začela bolje in si do polčasa priigrala 6 točk prednosti. Lanski finalist, ekipa iz Trbovelj, ni našla poti do koša in tako je v prvem polčasu dosegla le 14 točk. V tretji četrtini je sledil preobrat; Oskar je z organizirano obrambo in hitrimi protinapadi dosegel nekaj lahkih košev in tako ob koncu tretje četrtine prišel v vodstvo z 30:29. Kljub nekaj napakam v napadu Oskar do konca tekme ni pustil presenečenja in tekmo na koncu dobil s 13-imi točkami naskoka.

BARBARI – MAIR TEAM (30:49)
STRELCI:
Barbari: Tušek 10, Otopal 10, Kasumović 6, Brečko D. 2, Golotič 2
MAIR TEAM: Jasencič 19, Džombić 13, Berčon 5, Roglevski 3, Prašnikar 3, Jere 3, Štibernik 2, Krznarič 1
V derbiju prvega tedna so si nasproti stali lanski prvaki Barbari in novinci Mair team. Prve minute tekme so bolj suvereno začeli novinci in si z nekaj trojkami hitro priborili dvomestno prednost. Barbari so se nekajkrat poizkusili približati, vendar so imeli Zagorjani za vsak njihov poizkus odgovor. V zelo nervozni tekmi smo videli veliko prekrškov in kresanj iskric, na koncu pa suvereno zmago.

unnamed-17

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top