Poročilo druge polfinalne tekme KRLZ

V drugi polfinalni tekmi te sezone so se v dvorani OŠ Trbovlje srečali Hrastničani in Zagorjani. Barbari, ki so po rednem delu zasegli najboljše izhodišče za končnico, so se spopadli z neugodnimi Mairovci, ki bi s to zmago že drugič zapored prišli v veliki finale KRLZ. Težko pričakovan derbi med tema ekipama nas ni pustil na cedilu, saj smo v napeti tekmi videli kar 2 podaljška in ogromno borbenost s strani obeh ekip.

 

Barbari 71 – 73 Mair team

Tekmo so zelo dobro začeli nekoliko starejši, izkušenejši Hrastničani, ki so po prvi četrtini vodili za 5 točk. Na tekmo so prišli močno oslabljeni, bilo jih je le 9, po 5. minutah igre pa je bil na njihovi strani, zaradi nešportne poteze, izključen še Berčon, tako da so preostanek tekme nadaljevali z le 8 igralci. Kljub temu pa jih to ni ustavilo. Drugo četrtino so odigrali še bolje, držali so konstantno razliko pred Mairovci, ki so kljub dobri igri težko lovili Hrastničane. V drugem polčasu so Zagorjani stopnjevali svojo igro in počasi manjšali zaostanek za Barbari. Po 30. minutah je njihova prednost znašala le še 4 točke. V zadnji četrtini je sledil preobrat Mair teama, ki so slabih 5 minut pred koncem prišli na 3 točke prednosti. Barbari se še vedno niso vdali in so kljub utrujenosti vztrajno sledili Mair teamu. Zagorjani so pol minute pred konce povedli za 3 točke, vendar zimzeleni Tušek še ni rekel zadnje. 22 sekund pred koncem srečanje je zadel trojko za izenačenje. Mair team je imel še možnost za zadnji napad, vendar niso prišli do izdelanega meta in se je tekma potegnila v prvi podaljšek. V prvem podaljšku smo naobeh straneh videli zelo dobro obrambo, zaradi katere sta imeli obe ekipi kar nekaj težav z napadom, tako da nobena od njih ni uspela narediti prednosti. Zagorjani so imeli še en napad za zmago, vendar se jih je žoga nesrečno zakotalila izven obroča in sledil je še drugi podaljšek. V drugem podaljšku so imeli oslabljeni Barbari že kar nekaj težav z osebnimi napakami, tako da so zadnjo minuto tekme odigrali z le štirimi igralci. Mair team je to izkoristil v svoj prid in v zadnji minuti podaljška naredil prednost 4 točk, ki je bila za močno utrujene Barbare takrat prevelik zalogaj. Tako so se Zagorski Mairovci že drugič zapored uvrstili v finale, kjer se bodo ponovno srečali z aktualnimi prvaki Oskarji, Barbari pa se bodo v tekmi za 3. mesto pomerili proti Laškimi veterani.

Strelci:

Barbari: Golotič 18, Tušek 18, Deželak Robi 12, Otopal 8, Deželak Rok 7, Majes 3, Hasanović 3, Berčon 2

Mair team: Kosin 28, Roglevski 13, Jasenčič 11, Štibernik 10, Jere 6, Tomažič 3, Prašnikar 2

Posnetek tekme: https://youtu.be/boKcrYB6Z3o

 

V soboto, 21.4.2018 bo na sporedu zaključek letošnje sezone KRLZ. Vabimo vas na ogled zadnjih dveh tekem sezone. Ob 17. uri bo na sporedu tekma za 3. mesto med Barbari in KK veterani Zlatorog Laško. Ob 19. uri pa sledi veliki finale, v katerem se bosta spopadla Oskar Trbovlje in Mair team. Vljudno vabljeni, vstopnine ni.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top