Poročilo 8.tedna Košarkarske rekreativne lige Zasavje

Predzadnji teden letošnjega leta, je v Košarkarski rekreativni ligi Zasavje postregel s tremi zanimivimi tekmami. Ekipa ETV je že tretjič letos nesrečno izgubila tekmo v zadnjih sekundah srečanja, tokrat proti ekipi Šd Litus, Mair team je z visoko prednostjo premagal Knape, napeto pa je bilo tudi na tretji tekmi, kjer so Tiferji premagali “Nč tazga.

Šd Litus : ETV 50 : 48

Strelci:

ŠD Litus; Čepon 19 (2×3), Cirar 12 (1×3), Peterca 6, Pestotnik M. (1×3)5, Kolenc 4, Muzga 3, Vaš 1

ETV; Tomažič 29 (5×3), Bergant 14 (2×3), Drolc T. 3, Dornik 2
Tekma se je začela v zelo izenačenem ritmu, saj si nobena od ekip ni zagotovila večje prednosti. V drugi četrtini, so si Litusi z delnim rezultatom 7:0 in nato še nekaj prostimi meti, priborili sedem točk prednosti in si pred polčasom zagotovili lepo vodstvo.
Televizijci so tretjo četrtino po zaslugi Blaža Berganta in prvega strelca lige Timija Tomažiča dobili za štiri točke in tako zmanjšali zaostanek na štiri točke. V zelo izenačeni in napeti zadnji je ekipa ETV imela lepo priložnost za prvo zmago v sezoni, a je bil učinek Cirarja in Mateja Čepona prevelik, tako da jim je uspelo iztržiti le podaljšek, v katerem se jim ni izšlo. ETV-jevci so tako zopet nesrečno izgubili, Litusi pa na svoj konto vpisali par točk.

Mair team : ŠD Knapi 70 : 41

Strelci:
Mair team: Jasenčić 28 (4×3), Džombić 14 (2×3), Berčon 8, Jere 6 (2×3), Roglevski 5 (1×3), Kranjc 4 (1×3), Krznarič 3, Meško 2

ŠD Knapi; Vidas 19 (4×3), Deželak 7, Dujaković 5 (1×3), Žagar 7, Rota 2, Hasanović 2

Druga tekma se je začela v visokem ritmu in nekje do polovice prve četrtine bila izenačena. Knapi so si v drugi polovici privoščili nekaj začetniških napak, kar pa so zagorjani izkoristili in po prvi četrtini vodili za 11. Preostanek tekme je bil v večjem delu v znamenju Mair teama, ki so z dobro igro celotne ekipe, predvsem pa Edina Jasenćića in Sanela Džombića, ob koncu tekme vodili že za skoraj 30 točk. Mair team se torej vrača na zmagovalna pota, Knapi pa še vedno čakajo na drugo zmago v sezoni, ki bi bila v naslednjih nekaj tekmah dobrodošla, saj bodo le te pomembne za uvrstitev v končnico tekmovanja.

Tiferji : Nč tazga 57 : 54

Strelci:

Tiferji; Skok 16, Vrščaj 12 (1×3), Mirt 10 (3×3), Grešak 6, Požun 5(1×3), Zdolšek L. 4, Kaluder 2, Tržan 2

Nč tazga; Kovačič 23 (3×3), Lapornik 13 (3×3), Golob 9, Gole 4, Krajnik 3 (1×3), Kaluža 2

V najbolj izenačeni tekmi večera, smo gledali dobro strelsko predstavo obeh ekip. V prvem polčasu sta bili ekipi zelo izenačeni, polčas pa se je končal z razliko ene točke v prid Tiferjev. V tretji četrtini, so Tiferji, na krilih Mihe Mirta in Žana Skoka stopili na plin in si priborili prednost osmih točk.
Zadnjo četrtino pa so se ekipa Nč tazga, z izjemnim Borisom Kovačičem končno prebudili in ob zmanjšanju zaostanka nekaj sekund pred koncem srečanja, z noro trojko Luke Krajnika prišli le do ene točke zaostanka. Sledilo je nekaj zmede na igrišču, zmago Tiferjev pa je z lahkim košem v zadnjih sekundah potrdil center Tiferjev, Žan Skok. Hrastničani so za letošnje koledarsko leto z nastopi zaključili in bodo prvo zmago v sezoni iskali v letu 2017, Tiferji pa imajo naslednji teden priložnost za novi dve točki.

Zadnji teden v letu 2016, bomo na parketu ob 19. uri gledali Šajspoh rangerse in Barbare, ob 20. uri ekipi ŠD Knapi in ŠD Litus, zadnjo tekmo v letošnjem letu pa bodo ob 21. uri

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top