Poročilo 7. tedna KRLZ

V Košarkarski rekreativni ligi Zasavje so že globoko zakorakali v decembrsko dogajanje.
Sedmi teden je bil v znamenju lokalnega derbija med ekipama Oskar Trbovlje in Mair team iz Zagorja, do sedaj še edinima, ki nista poznali poraza. Neporaženi tako še naprej ostajajo Trboveljčani, poleg njih pa so visoko slavili tudi Veterani Zlatoroga in Vulkanizerstvo Šketako/Barbari.

Veterani so bili z rezultatom 54 : 24 boljši od Čričkov, Vulkanizerstvo Šketako/Barbari so v Hrastniškem derbiju premagali Nč tazga z 62 : 41, v zadnji tekmi večera, pa so z 54 : 49 slavili Oskar Trbovlje.

KK VETERANI ZLATOROG LAŠKO : ČRIČKI 54 : 24

KK Zlatorog veterani: Blatnik Ž. 15, Cizej 12, Blagotinšek 10, Uršič 10, Lapornik G. 7

Črički: Kajtna 13, Pavlin 8, Božič 3

Prva tekma sedmega tekmovalnega tedna ni prinesla večjega presenečenja, saj so Veterani tekmo nadzorovali od začetka do konca. S pametno igro, so si ob polčasu priigrali 15 točk prednosti. V drugem polčasu so še dodatno stopili na plin in na krilih “mladega veterana” Žana Blatnika prednost iz polčasa podvojili. Iz tedna v teden Veterani kažejo boljšo igro in dokazujejo, da lahko na njih računamo tudi v končnici.

BARBARI/VULKANIZERSTVO ŠKETAKO : NČ TAZGA 62 : 41

Barbari: Tušek 22, Otopal 14, Golotič 8, Jorgič 6, Majes 4, Brečko D. 3, Deželak 3, Kumberger 2

Nč tazga: Golob 16, Virant 9, Krajnik 7, Lapornik 6, Gole 3

Druga tekma se je začela dokaj izenačeno, saj sta si ekipi priigrali nekaj lepih priložnosti iz katerih bi lahko dosegli lahek koš, a žoga ni hotela skozi obroč. V drugi in tretji četrtini je igra Barbarov le stekla. Trojka Tadej Tušek, Edo Golotič in David Otopal je z razbijanjem obrambe s prodori v raketo in meti izza črte 6.75 prednost ob koncu tretje četrtine povečala na 26 točk in tako zagotovila veliko prednost za zadnjo četrtino. Priložnost so dobili tudi vsi igralci s klopi, ki so priložnost za dokazovanje dobro izkoristili in tekmo mirno pripeljali do konca z razliko 21 točk.

OSKAR TRBOVLJE : MAIR TEAM 54 :49

Oskar Trbovlje: Perko 15, Božjak 14, Hutar 13, Cestnik 8, Grešak 4

Mair team: Džombić 15, Jasenčić 15, Berčon 10, Krznarič 5, Meško 4

Tretja tekma se je, kot je bilo napovedano, izkazala za derbi večera, saj sta obe ekipi v dosedanjih tekmah pokazali najboljšo igro v Košarkarski rekreativni ligi Zasavje. Po odpravi začetne treme so si Trboveljčani zagotovili manjšo prednost in s trojko Mihe Cestnika ob zvoku sirene v prvi četrtini vodili za štiri točke.
V drugi četrtini so Oskarji s hitrimi protinapadi, na krilih “letečih” igralcev Dejana Hutra in Blaža Božjaka, prednost ob polčasu povečali na osem točk. V tretji četrtini je sledilo prebujenje Zagorjanov, kateri so preko centrske naveze Boštjan Berčon in Klemen Meško prednost razpolovili, tako da je na koncu tretje četrtine zopet znašala štiri točke.
V zadnji četrtini smo na začetku zopet videli nekaj lahkih in hitrih košev trboveljske naveze Primož Perko, Dejan Hutar in Blaž Božjak. Na nasprotni strani se je po zaostanku desetih točk prebudil prvi strelec Košarkarske rekreativne lige Zasavje Edin Jasenčić, ki je z devetimi zaporednimi točkami ekipo Mair team vrnil v igro za zmago, a so v zadnjih minutah Jasenčić in soigralci izgubili koncentracijo in z nekaj izgubljenimi žogami zapravili vse možnosti za povratek in zmago. Na drugi strani je dobro minuto pred koncem Primož Perko s svojo edino trojko na tekmi Zagorjanom še vse skupaj otežil, Martin Grešak pa je z mirno roko in dvema zadetim prostima metoma v izdihljajih tekme zabil žebelj v krsto Zagorjanov.

Naslednji četrtek bomo ob 19. uri gledali na delu Tiferje in Nč tazga, ob 20. Knape in Mair team, ETV in ŠD Litus pa bodo na vrsti ob 21. uri.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top