Poročilo 5. tedna Košarkarske rekreativne lige Zasavje

Peti teden Košarkarske rekreativne lige Zasavje, je minil povsem izven pričakovanj. Vse tekme so se izkazale za najzanimivejše kar smo jih lahko ogledali v letošnji sezoni. Zlatorogi so z rezultatom 60 : 59 premagali ekipo ETV, Litusi so bili z 39 : 28 boljši od Tiferjev, Črički pa so z 51 : 49 zadali Knapom prvi poraz v sezoni.

KK veterani Zlatorog : ETV 60 : 59

KK veterani Zlatorog: Cizej 24, Blagotinšek 19, Uršič 12, Blatnik Ž. 3

ETV: Bergant 22, Tomažič 19, Manfredo 8, Drolc T. 6, Dornik 2, Odlazek 2

V prvi tekmi večera smo videli po oceni gledalcev do sedaj najbolj spektakularno tekmo v novi sezoni. Večji del tekme so bili v ospredju Laščani, a jim Zagorski ostrostrelci, Tomažič, Bergant in Manfredo z meti za tri točke niso dovolili da bi naredili večjo razliko. Ravno nasprotno. Osem sekund pred koncem so “televizijci” celo vodili za točko in nasmihala se jim je prva zmaga v sezoni. Vendar se Veterani iz Laškega niso zadovoljili s porazom. V zadnjih osmih sekundah je Blatnik žogo prepeljal čez polovico in z lobano podajo pod koš, Cizeju je omogočil lahko polaganje ob izteku igralnega časa, kar pa jim je zagotovilo zmago z minimalno prednostjo.
ŠD Litus : Tiferji 39 : 28

ŠD Litus: Čepon 15, Repina 14, Cirar 6, Pestotnik 2, Muzga 2

Tiferji: Vrščaj 8, Tržan 8, Kolšek 5, Grešak 4, Skok 2, Šubej 1

V Litijsko – Laškem obračunu smo spremljali lepo predstavo Litijanov, ki so jih Tiferji lovili skozi celo tekmo. Po manjši poškodbi, do takrat prvega strelca ekipe Litus, Repine, je s svojimi hitrimi prodori odgovornost prevzel Čepon. Litusi so tekmo mirno pripeljali do konca in letos prvič okusili slast zmage.

Črički : ŠD Knapi 51 : 49

Črički: Božič 16, Kajtna 13, Vozel 12, Blagojevič 8, Žilnik 2

ŠD Knapi: Vidas 14, Hasanović 13, Deželak 7, Dujaković 7, Pišek 4, Podrebršek 4

Zadnja tekma večera, bi bila po začetku sodeč precej dolgočasna in enostranska, saj so Knapi v prvih desetih minutah naredili prednost dobrih desetih točk. Z začetniškimi napakami Knapov v napadu, je prednost začela kopneti in tri minute pred koncem igralnega časa, so se Črički na krilih Božiča in Kajtne približali na dve točki. V zadnjih dveh minutah je sledila “možganska kap” v napadu Knapov, Čricki pa so s pridom izkoristili dano priložnost in povedli za pet točk. Knapi so imeli dvakrat lepo priložnost, da s prostimi meti tekmo izenačijo, a z dvema zadetima od sedmih, niso imeli dovolj mirne roke. Ob zadnjem zgrešenem prostem metu Dujakovića, bi lahko visoka centerska linija Knapov, s skokom in hitrim košem tekmo še izenačila, a jim je Bečirović s suverenim obrambnim skokom to preprečil. Črički so si tako zasluženo priborili prvo zmago v Košarkarski rekreativni ligi Zasavje.

Za začetek veselega decembra, bomo naslednji teden ob 19. uri na delu gledali Veterane in Knape, nato pa sledita dva Laško – Litijska dvoboja. Ob 20. uri Čričke pričakujejo Tiferji, Šajspohi in Litusi pa nam bodo svoje znanje pokazali ob 21. uri.

unnamed-18-kopija unnamed-16-kopija

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top