Poročilo 13.tedna Košarkarske rekreativne lige Zasavje

V četrtek, 2.2.2017 smo spremljali tri tekme, ki so se končale brez večjih presenečenj. V prvi tekmi so v Zagorskem dvoboju visoko slavili Mair team, ŠD Knapi so si po 5 zaporednih porazih končno priigrali zmago, veterani iz Laškega pa so premagali ŠD Litus, za pomembno točko, ki bo lahko pomembno štela pri končnem razvrščanju na lestvici.

 

Mair team 84 : 33 ETV

 

Prva tekma je potekala brez presenečenj. Favorizirani Mairovci so dobro začeli tekmo in na krilih Boštjana Berčona hitro začeli delati visoko prednost, ki je po prvih desetih minutah znašala že 18 točk. Tudi v nadaljevanju niso popuščali. Sanel Džombič je prišel v ritem in zadel nekaj trojk in košev z osebno napako, tako da so bili televizijci povsem nemočni. Tudi drugi polčas je potekal podobno in Mairovci so na koncu ustvarili ogromno prednosti, ki je po koncu tekme znašala kar 51 točk in tako dobili Zagorski obračun.

 

Mair team: Džombić 25, Jasenčić 22, Berčon 12, Prašnikar 10, Roglevski 5, Meško 4, Zajc 2, Vozel 2, Štibernik 2

ETV: Tomažič 21, Drolc S. 8, Drolc T. 4

 

POSNETEK TEKME: https://www.youtube.com/playlist?list=PLXnCtp7oVV4Sx3NRZUw4LlUkFMpP0ZOQT

 

ŠD Knapi 52 : 47 Nč tazga

 

Drugo tekmo so dobro začeli igralci ekipe Nč tazga, ki še vedno iščejo svojo prvo zmago. Prvo četrtino so dobro odigrali in s hitro igro prišli do vodstva za 6 točk. V drugi četrtini so jih Knapi ustavili in jim vsilili svojo igro, s tem pa naredili preobrat, in tekmo obrnili v svojo korist in prednost 4 točk. V tretji četrtini je sledil nov odgovor Nč tazga, ki so na krilih Davida Viranta in Roka Goloba spet prišli v vodstvo. Največja prednost je bila 9 točk. Vendar so imeli Knapi na to še en odgovor. Razigral se je Vjeran Vidas, ki je Knape popeljal nazaj v vodstvo, na koncu pa je Matjaž Pišek zadel pomembna prosta meta, ki sta zagotovila zmago Knapov. To je njihova druga zmaga, po petih zaporednih porazih.

 

ŠD Knapi: Vidas 18, Pišek 10, Hasanović 8, Deželak 6, Rota 6, Dujaković 4

Nč tazga: Kovačič 17, Virant 10, Golob 7, Lapornik 6, Gole 5, Skaza 2

 

 

POSNETEK TEKME:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLXnCtp7oVV4STI_ymeup5ZFClWF7APTi1

 

KK veterani Zlatorog Laško 53 : 42 ŠD Litus

 

Zadnja tekma večera je bila najbolj pomembna, saj bi zmaga za obe ekipi pomenila pomembno točko v bitki za drugo mesto na lestvici. Tekmo so bolje začeli Litjani in si z nekaj protinapadi in trojkami zagotovili prednost po koncu prve četrtine. V drugi četrtini so veterani pripravili odgovor in do polčasa prišli na le dve točki zaostanka. V drugem polčasu je napad Litjanov povsem zatajil, saj so v 10 minutah dosegli le 3 točke. Na drugi strani pa so kot za šalo zadevali Laščani, ki so tekmo obrnili v svojo korist in povedli z razliko 11 točk. V zadnji četrtini so veterani uspeli zadržati prednost, Litjani pa so imeli premalo moči, da bi pripravili povratek.

 

KK veterani Zlatorog Laško: Cizej 17, Blagotinšek 14, Seme 6, Sadar 6, Košak 5, Blatnik Ž. 5

ŠD Litus: Repina 21, Čepon 15, Cirar 6

 

 

Spored za 9.2.2017:

19.00: ETV – Oskar Trbovlje

20.00: Barbari – Tiferji Laško

21:00 : šd Knapi – Šajspoh rangers

21.00: ŠD Knapi – Šajspoh Rangers

 

P: 041 315 577
    040 742 784
fb pages:
photo: Studioarnola

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top