Poročilo 12. tedna Košarkarske rekreativne lige Zasavje

Z dvema tretjinama že izvedenega tekmovanja, smo si v 12. tednu Košarkarske rekreativne lige Zasavje, ogledali tri izredno zanimive tekme.

Prvo mesto na lestvici, so si zagotovili Mair team, ki so v derbiju za vrh, premagali Veterane Zlatoroga, ekipa Oskarja je prekinila niz porazov in zopet, po podaljških, dobila srečanje z Šajspoh rangersi, Litijski derbi med Črički in ŠD Litus, pa so v zadnjih minutah srečanja, dobili slednji.

Mair Team : KK Veterani Zlatorog Laško (61 : 44)

Mair team: Jasenčić 22, Meško 12, Vozel 8, Štibernik 6, Roglevski 5, Berčon 4, Krznarič 3, Prašnikar 2

KK veterani Zlatorog Laško: Zor 18, Blatnik Ž. 12, Seme 8, Lapornik 4, Košak 2

Mair team, je že od samega začetka srečanja, prevzel pobudo in prešel v vodstvo. Ob razpoloženem Edinu Jasenčiću, je svoje dodal tudi Klemen Meško, ki je uspešno nadomestil odsotnost Sanela Džombića. Za povečanje vodstva, imajo veliko zaslugo tudi igralci ˝s klopi˝, saj so s svojim prispevkom, zelo pripomogli k visoki zmagi Zagorjanov.

Oskar Trbovlje : Šajspoh Rangers (47 : 41)

Oskar Trbovlje: Božjak 16, Hutar 12, Perko 9, Cestnik 5, Grešak 3, Guzej 2

Šajspoh Rangers: Smiljič 10, Fantinato 9, Remškar 7, Brkljačič 6, Siljan 5, Požin B. 2, Požin M. 2

Tekmo smo označili za tekmo večera, saj se je zopet pokazalo dejstvo, da so ekipe v Košarkarski rekreativni ligi Zasavje zelo izenačene. V zelo izenačeni tekmi, smo lahko videli veliko borbenosti in želje po zmagi, s strani obeh ekip, od katerih pa si nobena ni uspela zagotoviti mirne končnice. Po manjši drami v zaključku tekme, smo tako že na tretji zaporedni tekmi ekipe Oskar, gledali podaljšek. Ker gre v tretje rado, so se Oskarjevci zbrali in si z zadetima prostima metoma Primoža Perka, zagotovili dovolj visoko prednost in podaljšek pripeljali do zmage.

ŠD Litus : Črički (44 : 42)

ŠD Litus: Cirar 19, Čepon 8, Pestotnik Ma. 7, Repina 6, Drnovšek 4

Črički: Božič 15, Kajtna 15, Pavlin 5, Bečirovič 3, Medved 2, Džombić 2

Mestni derbi Litijskih ekip, se je odvil, kot se za derbi pričakuje. Obe ekipi, sta se pokazali za zelo enakovrednega tekmeca. Kljub dejstvu, da so imeli Litusi večjo izbiro igralcev, so se jim Črički dostojno upirali, na trenutke, so celo prevzeli pobudo na tekmi. Vedno aktivni čriček, Ambrož Kajtna, je skrbel za skoke, Jakob Božič, pa je z neverjetnimi meti za tri točke skrbel, da se Litusi niso preveč oddalili. Največ nevšečnosti, je s svojo višino in natančno roko povzročal Matic Cirar, ki je kot najboljši posameznik, svoji ekipi zagotovil novo zmago.

Naslednji tekmovalni teden, smo v pričakovanju zagorskega derbija med ETV in Mair team, ob 20. je na vrsti tekma ekip dna lestvice, med ŠD Knapi in Nč tazga, zadnje pa bomo gledali Veterane Zlatoroga in ŠD Litus.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top