Poročilo 11. tedna Košarkarske rekreativne lige Zasavje

Kot je bilo napovedano že v napovedniku, je bil enajsti teden v Košarkarski rekreativni ligi Zasavje, zelo pester.

Ob malo premešanem vrstem redu, so se v prvi tekmi večera pomerili ETV in Nč tazga, Knapi so gostili Barbare/Vulkanizerstvo Šketako, v nepričakovani poslastici 11. tekmovalnega tedna, pa sta si nasproti stali ekipi Oskar Trbovlje in Tiferji Laško.

Dveh točk, so se ponovno razveselili ekipa ETV, Barbari so bili boljši od Knapov, za presenečenje večera, pa so poskrbeli Tiferji, ki so premagali favorizirane Oskarjevce.

ETV : NČ TAZGA 57 : 53

Strelci:

ETV; Tomažič 24 (4×3), Bergant 20(3×3), Drolc T. 8, Dornik 4, Manfredo 1

Nč tazga; Kovačič 20 (1×3), Golob 17, Virant 7, Lapornik 5, Gole 2, Skaza 2

Po pričakovanjih, smo v prvi tekmi 11. tekmovalnega tedna, gledali zelo izenačen dvoboj. Kljub dinamični igri in ob nekaj lepih akcijah posamenikov na obeh straneh, se nobena ekipa ni uspela oddaljiti.
V prvem polčasu rahlo zadržani prvi strelec Košarkarske rekreativne lige Zasavje, Timi Tomažič, se je v drugem polčasu sprostil in priboril svoji ekipi rahlo prednost. Pri tem, mu je pomagal visoki Timi Drolc, ki na zadnjih tekmah dokazuje, da se lahko spopada z najvišjimi in najmočnejšimi igralci v Košarkarski rekreativni ligi Zasavje.
Pri Hrastničanih, sta bila v napadu razigrana samo Boris Kovačič in Rok Golob. Kljub strelskem učinku zagorjanov, pa moramo za obrambne akcije, pohvaliti tudi Urbana Lapornika.
Na koncu, so se sicer Nč tazga uspeli malce bolj približati, a so televizijci uspeli zadržati minimalno prednost in tako slavili že drugo zaporedno zmago.

BARBARI\VULKANIZERSTVO ŠKETAKO : ŠD KNAPI 63 : 50

Strelci:

Barbari\Vulkanizerstvo Šketako; Golotič 19, Otopal 17 (1×3), Kumberger 12 (1×3), Deželak 6, Majes 5(1×3), Tilinger 4

ŠD Knapi: Vidas 14 (3×3), Deželak 11 (1×3), Dojaković 10 (2×3), Rota 5, Pišek 4, Hasanović 3, Vodiškar 3

Po skoraj enem letu, so se zopet pomerili Knapi in Barbari/Vulkanizerstvo Šketako. Od zadnjega srečanja sta se ekipi močno spremenili, tako da si nihče drznil napovedati favorita.
Knapi so tekmo dobro začeli, ter z dobrim sodelovanjem trojke, Velibor Dujaković, Robi Deželak in Vjeran Vidas v napadu in dobrimi obrambami, polčas dobili z minimalno prednostjo.
V drugem polčasu, je sledil preobrat, v katerem so Vulkanizerji, na krilih Davida Otopala in Blaža Kumbergerja, tekmo preobrnili v svoj prid in vodstva do konca tekme niso izpustili iz rok.

TIFERJI : OSKAR TRBOVLJE 75 : 73

Strelci:

Tiferji; Gajšek 23 (1X3), Vrščaj 21, Tržan 18 (1×3), Kolšek 6 (2×3), Skok 6

Oskar Trbovlje; Božjak 24 (1×3), Hutar 20 (3×3) Perko 12 (2×3), Grešak 11, Cestnik 4, Hribšek 2

Dogajanje na zadnji tekmi, je bilo vse prej, kot po pričakovanjih. Oskarji so tekmo, z njihovo značilno igro odprli odlično in si ob koncu prve četrtine, priborili že dvomestno prednost.
Padcu v napadu ekipe Oskar v drugem polčasu, je botrovala conska postavitev Tiferjev v obrambi, s katero so presenetili že marsikaterega nasprotnika.
Met trboveljčanom enostavno ni stekel, Tiferji, pa so ob manjši poškodbi Martina Grešaka, izkoristili prednost v višini. Tako so se približali, izenačili in tekmo poslali v prvi podaljšek.
V prvem podaljšku, sta se ekipi dvakrat zamenjali v vodstvu, a nobeden od igralcev, ni imel dovolj mirne roke za zmagovalni met in sledil je drugi podaljšek.
V istem ritmu je potekal tudi drugi podaljšek, v katerem sta imela v zadnjih sekundah, kar dva igralca Oskarja v rokah žogo za zmago, a žoga ni hotela skozi obroč in sledi je tretji podaljšek.
Takoj na začetku je Primož Perko zadel trojko in trboveljčane popeljal v vodstvo, ki pa ni trajalo dolgo, saj je na drugi strani Jernej Kolšek, z metom izza črte 6,75 tekmo izenačil.
Sledil je neuspešno izveden napad Oskarjev in tako so zaključno žogo imeli v rokah Tiferji. Po zgrešenem metu za tri, je z visokim skokom, pod košem žogo dobil visoki Tržan, jo v zadnji sekundi spravil skozi obroč in s tem, Tiferjem prinesel čast in pomembno zmago.

Naslednji četrtek, se ob 19. uri, na parket zopet vračajo okrepljeni Zlatorogovci, ki bodo moči merili z Mair team. Ob 20. uri pridejo na vrsto Šajspoh rangersi in Oskar Trbovlje, ob 21. uri, pa bo težko pričakovani litijski derbi, med ŠD Litus in Črički.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top