Poročilo 10. tedna KRL

Po prazničnem premoru, so se na parket zopet vrnili igralci Košarkarske rekreativne lige Zasavje. Odigrane so bile tri tekme, med njimi tudi poslastica večera, ki je bila odigrana med lanskima finalistoma Barbari/Vulkanizerstvo Šketako in Oskar Trbovlje.

V novem letu, so se prvi v boj za nove zmage pognali Črički in ETV. Slednji so slavili z rezultatom 60 : 47. Šajspoh rangers so bili z 48 : 40 boljši od Nč tazga, v ponovitvi lanskega finala, pa so Barbari/Vulkanizerstvo Šketako uspeli prekiniti niz porazov in zmagali z rezultatom 50 : 46.

S tekmami v Košarkarski rekreativni ligi Zasavje nadaljujejo že naslednji četrtek in vas obenem vabijo k podpori s tribune.

REZULTATI

Črički : ETV 47 : 60

Strelci:
Črički: Kajtna 27, Božič 17, Pavlin 2, Bečirovič A. 1
ETV: Tomažič 23, Bergant 15, Drolc T. 10, Manfredo 6, Dornik 4, Odlazek 2

V zelo dinamičnem začetku tekme, si nobena do ekip ni uspela zagotoviti večje prednosti. S serijo trojk prvega strelca tekmovanja Timija Tomažiča in dobrih obrambnih skokov Timija Drolca, so si v drugi polovici tekme, televizijci priborili prednost, ki so jo do konca tekme povečevali. Na drugi strani, ob dobri igri, Ambrož Kajtna in Jakob Božič, nista imela zadostne pomoči soigralcev, kar je bil razlog za nov poraz Čričkov. Ekipa ETV je tako, po več tesnih in nesrečnih porazih, prvič v tej sezoni okusila slast zmage.

Nč tazga : Šajspoh Rangers 40 : 48

Strelci:
Nč tazga: Virant 14, Skaza 12, Lapornik 6, Gole 5, Golob 3
Šajspoh Rangers: Smiljič 15, Tomašič 10, Topolšek 6, Siljan 5, Perak 5, Brkljačič 4, Požin B. 2, Remškar 1
Vse prej, kot za nezanimivo, se je izkazala druga tekma večera. Ekipi, sta se na začetku nekajkrat izmenjali v vodstvu, v nadaljevanju pa se je Šajspohom obrestovala daljša klop. Pod košem je pri Laščanih znova kraljeval Božidar Smiljić, v veliko pomoč, pa mu je bil Metod Tomašič, ki je v svojem povratku na parket, pokazal, da mu poškodba ni pustila posledic. Ob razpoloženem Davidu Virantu in Roku Skazi, pri ostalih Hrastničanih ni bilo moči za kakšen preobrat, razlog za to pa je najbrž kratka klop in posledično utrujenost igralcev. Druga zaporedna zmaga Šajspohov in tako povečanje možnosti za uvrstitev v končnico, za Nč tazga pa nov poraz in še več motivacije za dosego prve zmage v Košarkarski rekreativni ligi Zasavje.

Oskar Trbovlje : Barbari/Vulkanizerstvo Šketako 46 : 50
Strelci:
Oskar Trbovlje: Cestnik 17, Božjak 10, Perko 10, Hutar 4, Hribšek 2, Guzej 2, Grešak 1
Barbari: Otopal 12, Tušek 10, Golotič 8, Kumberger 7, Jorgič 5, Deželak 4, Tilinger 4

Derbi večera, je postregel z dobro igro obeh ekip. Skozi dve četrtine tekme, so bili Oskarjevci boljši nasprotnik, kar je dokazoval tudi rezultat na semaforju. Po nekaj zadetih trojkah Mihe Cestnika in Primoža Perka na začetku drugega polčasa, so Trboveljčani pozabili na njihovo značilno hitro igro in tako pustili Vulkanizerjem, da so se jim približali. V zadnji četrtini, so Barbari s trojko Gorana Jorgića, rezultat za kratek čas,obrnili v svoj prid, a so Oskarji zopet zapretili, prešli v vodstvo in z osebno napako, osem sekund pred koncem rednega dela, pri vodstvu za dve točki, na črto prostih metov poslali rutinerja Eda Golotiča. Golotič je oba prosta meta hladnokrvno zadel, a tekme še ni bilo konec. Sledila je minuta odmora za odločanje o taktiki. Odgovornost za zmago je prevzel Miha Cestnik in s prodorom poizkusil izsiliti prekršek, a je sodniška piščal ostala nema in sledil je podaljšek.
V podaljšku smo videli nekaj začetniških napak ekipe Oskar, kar pa so znali rutinerji Tadej Tušek, David Otopal in Edo Golotič dobro izkoristiti in tako prekinili niz dveh zaporednih porazov.

Naslednji teden, bomo ob 19. uri spremljali Oskarje in Tiferje, Knapi bodo srečo poizkušali proti Barbarom/Vulkanizerstvu Šketako ob 20., ETV in Nč tazga pa bosta na vrsti kot zadnji par 11. tedna Košarkarske rekreativne lige Zasavje.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top