Pomoč prizadetim v potresu tudi iz Trbovelj oz. Zasavja

Dom je največ, kar človek ima. Je zavetje, varen pristan. Svoj dom in zavetje so med 2. svetovno vojno pri ljudeh v Petrinji našli tudi nekateri Trboveljčani. V teh dneh pa smo priča žalostnim prizorom, kako so brez doma ostali številni prebivalci Petrinje in Siska. Občina Trbovlje bo zato v sodelovanju s prijateljsko občino Labin na Hrvaškem Občinama Petrinje in Sisak poslala materialno in denarno pomoč.
“Naše misli so v teh dneh s prebivalci na potresno prizadetem območju. Solidarnost, enotnost in prijateljstvo je tisto, kar nas povezuje,” je ob tem dejala županja Občine Trbovlje ter “da smo v Trbovljah vedno znali po knapovsko strniti vrste in pomagati pomoči potrebnim.”
Ker so se ljudje začeli organizirati sami in zbirati pomoč na več koncih, Občina Trbovlje zato sporoča, da lahko vse zbrane stvari vsi pripeljejo v Center za zaščito in reševanje Trbovlje, torej v gasilski dom na Savinjski cesti, od koder bodo gasilci, lokalna ekipa Rdečega križa in civilna zaščita Trbovlje zadeve uredili in poskrbeli, da čim prej prispejo v Petrinjo oz. na prizadeto območje. Zadeve se bodo zbirale danes (30. 12. 2020) do 20. ure.  S prizadetih območij sporočajo, da ne rabijo več oblačil, ker je tega že včeraj prispelo ogromno na samo območje. Rabijo pa hrano, bunde in higienske potrebščine, spalne vreče. Več informacij o zbiranju na facebook strani PGD Trbovlje mesto.
Sredstva za pomoč prizadetim v potresu lahko nakažete na TRR pri Društvu prijateljev mladine Trbovlje, namen “Potres Hrvaška”.
Društvo prijateljev mladine Trbovlje
Trg svobode 11
1420 Trbovlje
TRR: SI56 6100 0001 9204 698 odprt pri Delavski hranilnici
Sklic: SI00 27-2020

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top