Pomladni eko-sejem na OŠ Ivana Cankarja

 V soboto, 29. 3. 2014, smo na OŠ Ivana Cankarja Trbovlje organizirali dobrodelni Pomladni eko-sejem. Obiskovalce in mimoidoče so med javorji pred šolo čakala še uporabna oblačila in igrače.

Starši, učenci in zaposleni so pobrskali po omarah in prinesli oblačila, ki so še uporabna, vendar se ne nosijo zaradi različnih razlogov. Največ se je nabralo otroških oblačil. Otroci, ki so prišli na sejem, so navdušeno iskali všečne kose zase, za sestrice ali bratce. Tudi igrače so bile mamljive. V škatlici za prostovoljne prispevke se je našel skromen prispevek v šolski sklad. Zadovoljni obrazi otrok so dokaz, da nam je sejem uspel in da si je vredno vzeti čas v soboto dopoldne, da z otroki gradiš zdrav medosebni odnos in soustvarjaš njihov odnos do kulture oblačenja in odnos do okolja.

Zahvaljujemo se vsem, ki so se odzvali našemu vabilu in na kakršen koli način sodelovali pri izvedbi sejma.

V tednu od 24. 3. pa do 31. 3. pa je ob šoli spet stal kontejner za zbiranje še uporabnega tekstila. Količino bodo stehtali in šolam, ki so/bodo zbrale največ tekstila, bo organizator akcije nakazal nekaj sredstev v šolski sklad.

 DSC_0797 DSC_0801 DSC_0810

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top