Pomladni eko-sejem (dobrodelni otroški bolšji sejem oblačil)

Včeraj še udobno, jutri že premajhno? Otroci rastejo tako hitro, da se oblačila in čevlji ne uspejo izrabiti. Bodimo eko-frajerji in omogočimo, da še komu pridejo prav.

Odvečna oblačila in obutev ne sodijo v komunalne odpadke, ampak se jih lahko ponovno uporabi ali predela.

Zato bo zadnji teden v marcu (24. – 31. 3. 2014) bo na Osnovni šoli Ivana Cankarja spet potekala akcija zbiranja oblačil. Takrat bo pri šoli kontejner, v katerega bomo odlagali čevlje v parih, uporabna ženska, moška in otroška oblačila, hišne tekstilije (posteljnina, odeje, rjuhe, brisače), nahrbtnike, torbe, torbice, pasove, pokrivala, spodnje perilo, nedrčke. V kontejner ne sodijo prešite odeje, vzglavniki, preproge, vzmetnice, dežniki, trde igrače, koščki tekstila, smeti in tekstil, ki se ga ne da ponovno uporabiti niti predelati niti reciklirati.

Prevetrite svoje omare, miselne vzorce in ustaljene navade in zbrani tekstil ali obutev prinesite v vreči v kontejner.

Naš trud pri zbiranju bo nagrajen, in sicer prvim 12-im šolam, ki bodo zbrale največ tekstila na učenca (merjeno v kg) bo podjetje Zoltan d.o.o. 25-im učencem iz socialno ogroženih družin sofinanciralo obvezno šolo v naravi.

V soboto, 29. 3. 2014, pa bomo imeli Pomladni eko-sejem, na katerem si bomo izmenjali ali podarili oblačila, obutev, športno opremo in igrače. Vabljeni vsi, ki potrebujete ali si želite novo oblačilo. Vabljeni tudi vi, ki imate doma v omarah oblačila, ki jih ne uporabljate več, pa bi jih lahko nosil kdo drug. Oprana oblačila prinesite v šolo (v soboto, 29. 3.), kjer jih bomo postavili na »stojnice« in ponudili zainteresiranim. Zakaj bi oblačila ležala v omarah? Zakaj bi kupovali nova? Zakaj si ne bi pomagali? Zakaj ne bi prišli v soboto k nam, si kaj uporabnega izbrali in z nami prijazno poklepetali? Veseli vas bomo.

169 kBVeč o pomladnem sejmu

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top