Pomagali smo “srčnim mamicam”

V mesecu juliju smo bili v Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje počitniško razpoloženi in dobrovoljni, zato smo se odločili, da bomo pomagali tistim, ki so pomoči potrebni. Na nas se je namreč obrnila skupina mladih mamic, ki delujejo pod imenom »Srčne mamice« in kot skupina organizirajo različne dobrodelne akcije in zbiranja po celotni Sloveniji. Nabrane stvari (tako oblačila, knjige, igrače, kozmetiko, itd.) namenijo najbolj ogroženim širom po naši državi.

Zanje smo v naši knjižnici izbrali in pripravili knjige za otroke in mladino iz zaloge našega odpisanega gradiva, ki jih bodo »Srčne mamice« razdelile po oddelkih slovenskih bolnišnic – otroci, ki dlje časa preživijo po bolnicah, se razveselijo novih možnosti preživljanja manj lepih trenutkov in knjige so zanje ravno pravšnje, saj jih iz žalostne realnosti popeljejo na čudežna potovanja po vsem svetu in še dlje.

 

Skupina »Srčnih mamic« je bila naše geste seveda vesela – v njihovem imenu je knjige prevzela Marjeta Kološa. Ponosni pa smo bili tudi sami in zato smo se odločili, da jim bomo v teh poletnih mesecih pomagali še pri kakšni dobrodelni akciji. V kolikor bi želeli pomagati tudi vi, spremljajte našo spletno stran in naš profil na Facebook-u ter o akciji povprašajte na vseh treh oddelkih knjižnice (mladinski oddelek, oddelke za odrasle, enota Dom svobode), kjer vas bomo obvestili, kdaj in na kakšen način lahko pomagate!

 

Besedilo: Katra Hribar Frol

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top