Poletne aktivnosti v DPM Trbovlje

Poletje je ponovno potrkalo na vrata in tudi na Društvu prijateljev mladine Trbovlje se že vneto pripravljajo na izvajanje počitniških dejavnosti za naše najmlajše. Vsak otrok si zasluži le najboljše in na DPM Trbovlje se zavzemajo, da bi čim več otrok preživelo zabavne poletne urice v družbi prostovoljcev in animatorjev, katerih prva naloga je predvsem skrb za dobro voljo otrok. Namen počitniških aktivnosti je predvsem zagotavljanje možnosti, da bi otrok bil v stiku z okoljem, ki ga sprejema in spodbuja njegove želje po ustvarjalnosti in da bi bili njegovi prvi stiki s sovrstniki karseda sproščeni in neobremenjeni.

Tako kot vsako leto, se bodo počitniške dejavnosti na DPM Trbovlje začele z julijem in potekale vse do konca avgusta, natančneje od 2. julija do 31. avgusta 2012. Aktivnosti bodo potekale vsak dan od ponedeljka do petka med 9. in 14. uro na sedežu društva, kjer bodo organizirane tematske delavnice (slikarstvo, ples, petje, izvajanje družabnih in spoznavnih iger). Poleg aktivnosti na društvu bosta dvakrat tedensko organizirana tudi obiska trboveljskega bazena, kjer bodo otroci uživali v mnogih igrah na vodi in brezskrbnem plavanju pod budnim očesom prostovoljcev. Srede bodo rezervirane za izlete po mestu in naravi, kjer se bo otroke učilo tudi odgovornega ravnanja do narave, prav tako pa se bodo na prostem izvajale mnoge zabavne igre, pri katerih sodelujejo in pomagajo tudi prostovoljci DPM Trbovlje.

Letovanja, ki se bodo tudi  letos odvijala v treh izmenah:

  1. Letovanje v Pacugu pri Portorožu  (20. 7. – 30. 7. 2012), zalivu med Fiesto in Strunjanom z letoviščem, ki je že nekaj let priljubljena destinacija mnogih otrok. Za dobro počutje bo poskrbljeno z organizacijo raznih kulturnih in zabavnih prireditev, načrtujejo se tudi izleti z ladjico po slovenski obali ter krajši sprehodi do Fiese, Strunjana, Portoroža in Pirana.
  2. Letovanje v Savudriji  (6. 8. – 16. 8. 2012), letovišču, ki je mnogim izmed vas že precej znano. Gre za letovišče, ki se nahaja tik ob morju in ima veliko lastno plažo. Tudi tu so organizirani izleti z barko, ki omogoča ogled morskega dna, v letovišču pa se na velikih površinah odvijajo športna tekmovanja in družabne aktivnosti, ki potekajo tudi v večernih urah. Organizirati bodo izleti po bližnji okolici letovišča.
  3. Letovanje na konjeniškem ranču Grom in Kaja  (12.8. -17. 8.2012), konjeniškem klubu, ki otrokom omogoča, da se spoznajo z življenjem na podeželju. Poleg tečajev jahanja konj so organizirani tudi izleti v naravo, številne tematske delavnice in mnoge zabavne aktivnosti (taborjenje, spanje na seniku itd.).

Priloge:

Besedilo: Društvo prijateljev mladine Trbovlje

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top