Poletje z našimi sončki

Društvo prijateljev mladine Trbovlje je tudi letos skrbelo za dobro voljo naših najmlajših med poletnimi počitnicami. Poleg počitniških dejavnosti, ki so potekale vsak teden na sedežu društva, so bila organizirana tudi tri letovanja ter redno obiskovanje trboveljskega bazena, na katerem so se otroci prepuščali brezskrbnemu poležavanju na soncu, igram v vodi in plavanju. Počitniške dejavnosti na DPM Trbovlje so se začele v začetku julija in trajale vse do konca avgusta. Njihov namen je predvsem ponuditi našim najmlajšim nekaj sproščenih uric medsebojnega druženja in jih spodbuditi k lastni ustvarjalnosti.

Tudi letos pa nismo pozabili na organizacijo otroških letovanj, ki so našim najmlajšim pričarala veliko nepozabnih trenutkov. 20. julija je tako krenila prva skupina otrok na letovanje v Pacug, majhen zaliv med Fieso in Strunjanom. Po vrnitvi domov časa za počitek na DPM ni bilo, saj je že naslednji teden krenila nova skupina otrok proti letovišču v Savudriji, kjer je bila ob pogledu na kristalno čisto morje in velikanska igrišča več kot navdušena. Zadnje letovanje je bilo organizirano sredi avgusta z obiskom konjeniškega ranča Kaja in Grom, ki že več let velja za priljubljeno počitniško lokacijo. Tam so se otroci posvečali življenju na podeželju, taborjenju, pohodom v naravo, druženju s konji in spanju na seniku. Z velikim veseljem lahko napišemo, da so bili otroci in tudi njihovi starši izjemno zadovoljni z organizacijo in s potekom letovanj, zato že nestrpno pričakujejo naslednje leto, ko se bodo počitnice ponovno začele.

 

Ob koncu lahko rečemo, da je bilo to poletje za našo organizacijo več kot uspešno. Veseli nas, da so se otroci v naši družbi tako dobro počutili; veliko nam pomenijo tudi njihove izrečene zahvale in iskreni nasmehi. To je tisto, kar daje vedeti, da naše delo ni zaman. Hvala tudi Občini Trbovlje, ki financira delovanje našega društva, tudi za dobrodelni koncert v mesecu juniju, zaradi katerega je na letovanje odšlo še dodatnih 9 otrok. Pa na svidenje do naslednjega poletja.

 

Vid Šteh, DPM

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top