Polaj ostaja nedotaknjen: Rudar nadigral Radovljico

Rokometaši Rudarja so prvo polovico prvenstva sklenili s sedmo zaporedno zmago, po kateri ostajajo na drugem mestu lestvice, ki ob koncu sezone prinaša napredovanje v 1.B ligo. V dvorani Polaj, v kateri so Trboveljčani v letošnjem prvenstvu še vedno stoodstotni, je v odličnem vzdušju pred okrog 350 gledalci prepričljivo padla Radovljica (33:21).

Varovanci Gregorja Peska so proti Radovljici dosegli sedmo zaporedno prvenstveno zmago in ostali dve točki za vodilnim ljubljanskim Krimom, ki je doma ugnal Železnike (32:29) in točko pred hrpeljskim Jadranom, slednji je gladko dobil lokalni derbi v Ajdovščini (26:35). Rudar je gorenjsko ekipo, eno redkih, ki je v povprečju še mlajša od Trboveljčanov, premagal zanesljivo, z dobro igro v obrambi, ki postaja zaščitni znak knapov. Po začetnem vodstvu se domači niso ozirali nazaj in do najvišje prednosti prišli prav ob koncu srečanja.

Dober začetek, odličen konec

Knapi so hitro povedli s tremi goli razlike (3:0), v 16. minuti pa so vodili že tudi za pet (8:3), ko je svoj drugi zadetek na tekmi dosegel Jan Polanec. Gorenjci so tri minute kasneje razliko uspeli zmanjšati na tri (9:6), sledili pa so trije zaporedni goli Rudarja, ko je nekaj obramb nanizal domači vratar Žiga Radulovič. V zaključku polčasa je za Trboveljčane dvakrat zapored zadel Tilen Strmljan, Radovljico pa je do odmora v igri z nekaj zadetki obdržal Beno Kamenšak (16:10).
Gostitelji so na začetku drugega polčasa praktično že odločili srečanje, saj so v 40. minuti vodili že z devetimi zadetki prednosti (23:14). Dokončno se je razigral Robi Habjan, za katerega gostujoča obramba, na čelu z v prvem polčasu razpoloženim vratarjem Lovrom Kokotom, ni našla recepta, domačih pa ni zmedel niti sumljiv rdeči karton za Denisa Ravkića.

Radovljica se je sredi nadaljevanja uspela malce približati (24:17), toda sledili so štirje zaporedni zadetki v njeni mreži, ki so dokončno prelomili srečanje. V zadnjih deset minut so domačini tako vstopili z zanesljivim naskokom (28:17), ki so ga znali zadržati in na koncu še oplemenititi za najvišjo zmago v letošnji sezoni (33:21).

Habjan se je tokrat ustavil pri enajstih

Pri domačih je bil ponovno najbolj učinkovit Habjan, z enajstimi zadetki in lucidnimi podajami je še enkrat več dokazal, kako pomemben je za trboveljsko moštvo. Spet sta svojo strelsko kvoto izpolnila tudi Polanec s šestimi in Strmljan s petimi goli, čeprav jo je prvi skupil sredi drugega polčasa, drugi pa je bil načet že na prejšnji tekmi v Sežani. Tokrat sta se izkazala tudi Staš Pišek in Luka Lenart s po tremi zadetki, dva je dodal Klemen Stanič, po enega pa Matija Kozinc, Uroš Frece in Denis Ravkić.

Za Radovljico je osem golov zabil Kamenščak, pokazal je tudi mirne živce pri izvajanju sedemmetrovk. Po štiri zadetke sta dosegla Matej Muršec in Matic Leš, tri je dodal Matic Horvat, po enega pa Timotej Magister in Jani Dulc.

Odlično vzdušje

Srečanje v dvorani Polaj je zaznamovalo tudi odlično vzdušje na tribunah. Trboveljska navijaška skupina Kamnita-Torcida je na zadnji tekmi v letu 2014 z okrog 40 pripadniki zgledno vzpodbujala domačine, brez podpore pa nisi bili niti gosti, ki jih je v Trbovlje pospremilo ducat članov mlade navijaške skupine, ki nosi zanimivo ime – Rumeno zlo.

DSC_0170

Izjave po tekmi

Gregor Pesko, trener Rudarja: “Radovljica je zelo mlada ekipa, še mlajša kot naša. Pričakoval sem močnejši odpor, saj so na nekaterih tekmah prikazali hitro igro, tudi tokrat jim je na trenutke uspevalo, a smo jim mi s pravočasnim vračanjem in dobro obrambo otežili nalogo. Zgrešili smo nekaj ‘zicerjev’ z igralcem več, tam je zmanjkalo nekaj natančnosti in sreče, vendar pa smo vse to popravili z odlično obrambo. Slednji se tudi posvečamo na treningih, saj smo v prejšnjih sezonah šepali v tem elementu. Navijanje? Super zadeva, upam, da bosta obe navijaški skupini še naprej obiskovali tekme. Trboveljskim navijačem bi se rad zahvalil za lep obisk in glasno vzpodbudo. Prvo polovico sezone smo sklenili na lep način, čeprav smo zaradi poškodb začeli z dvema porazoma. Ko smo se ‘sestavili’, smo zaigrali bolje in nanizali sedem zmag. A čaka nas še drugi del prvenstva, delo še ni končano.”

Beno Kamenšak, igralec Radovljice: “Čestitke domačim za zmago, v igri so bili bolj disciplinirani kot mi. Padli smo sredi prvega polčasa, domači pa imajo odlično izdelan podaljšan protinapad in tako so prihajali do lahkih zadetkov. Vzdušje je bilo odlično, lepo je igrati pred takšnimi navijači. V prvi polovici letošnjega prvenstva smo naredili napredek, lani smo izgubljali z veliko razliko. Smo zelo mlada ekipa, najstarejši igralec je star 20 let in smo zadovoljni z dvema zmagama, ki smo ju dosegli.”

Tilen Strmljan, igralec Rudarja: “Prikazali smo dobro predstavo v obrambi, s čvrsto postavitvijo 6-0 smo nasprotnika silili v napake. Imeli smo tudi tri razpoložene vratarje. Nismo fizično močna ekipa, zato izkoriščamo naše prednosti, ki pridejo do izraza s hitrim prenosom žoge na polovico nasprotnika, tudi tokrat smo prihajali do lahkih zadetkov. Navijači so bili enkratni, rad bi se jim zahvalil v imenu celotne ekipe. S takšno podporo je precej lažje igrati in tako bo lažje priti v 1.B ligo. Sezono smo morda začeli slabše, morda tudi malce s strahom, a vseskozi res dobro treniramo in če bomo tako nadaljevali, je napredovanje blizu.”

Rudar : Radovljica 33:21 (16:10)

Rudar: Škrabar, Radulovič, Gjerek; Strmljan 5, Polanec 6, Pišek 3, Gojič, Novak, Kozinc 1, Frece 1, Medved, Ravkič 1, Habjan 11, Žagar, Lenart 3, Stanič 2

Radovljica: Kokot, Gačnik; Muršec 4, Bršar, Breščak, Magister 1, Prešeren, Kamenšak 8, Dulc 1, Križaj, Hrovat 3, Leš 4, Miklič

7m: RD Rudar 4/4, RK Radovljica 3/4

Izključitve: RD Rudar 10 minut, RK Radovljica 12 minut

Lestvica:
1. Krim 16 točk
2. Rudar 14
3. Jadran 2009 HP 13
4. Pomurje 11
5. Alples Železniki 10
6. Mitol Sežana 6
7. Ajdovščina 6
8. Radovljica 5
9. Arcont Radgona 5
10. Grča Kočevje 4

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top