Pokukajte v notranjost novega doma

Predvidoma v juniju se bo začela obnova Gasilskega doma Trbovlje, ki bo obnovljen in opremljen s sodobnimi elementi, predvsem pa prijaznejši in priročnejši za gasilce in tudi obiskovalce doma. Obnova bo prilagojena tako prostorom gasilcev, kot bo tudi obiskovalcem omogočala prijeten obisk. Še pred samim začetkom prenove notranjih prostorov smo sicer zamenjali že zelo dotrajana okna in vrata stavbe.

Celotna obnova zajema pet faz, vendar bosta v letošnjem letu najprej izvedeni dve. In sicer obnova prostorov v pritličju, kjer bodo urejene glavne pisarne, komandna soba s povsem novo komunikacijsko in tehnično opremo, urejen bo hodnik skupaj s stopniščem in tudi skupinska soba za druženje, ki bo s sodobno opremo omogočala, tako druženja kot tudi poslovne sestanke.

Tudi glavne pisarne in komandna soba bodo prenovljene.

Sodobno opremljena soba za druženje bo omogočala, tako druženja kot poslovne sestanke.

Že ob vstopu bo obiskovalce doma sprejela »show wall« z zgodovino in predstavitvijo Gasilskega doma Trbovlje. Na ogled bodo nekateri pokali, priznanja, prav tako pa tudi deset zapovedi gasilcev. Obiskovalci si bodo tako lažje predstavljali kako pomembna je za lokalno skupnost stavba gasilskega doma. V sklopu ureditve pa se bo v prvem nadstropju povečal in sodobno uredil obstoječi fitnes, ki bo namenjen vsem članom in članicam prostovoljnih gasilskih društev v občini. Tako bomo v začetni fazi poskrbeli, ne le za pisarne in skupinsko sobo, temveč s fitnesom, tudi za dobro fizično pripravljenost gasilcev.

Obiskovalce bo pričakal prenovljen vhod v dom.

Fitnes bo namenjen vsem članom in članicam prostovoljskih gasilskih društev v Trbovljah.

Urejen bo tudi predprostor v fitnes.

 

Občina si želi gasilski dom z obnovo in preureditvijo spremeniti v Center reševalnih služb in tako vsem s področja reševanja in zaščite omogočiti urejene prostore za njihovo lažje in uspešnejše delovanje

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top