»Pokal Plavž 2012«

V soboto, 10. 11. 2012, je Plavalni klub Pingvinček iz Železnikov v Olimpijskem bazenu v Kranju organiziral prvi mednarodni plavalni miting za Pokal Plavž 2012.

Na tekmovanju so gostili 16 slovenskih plavalnih klubov in 4 klube iz tujine (Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Italije). V konkurenci 289-ih plavalk in plavalcev, ki so se pomerili v desetih disciplinah, so se za uvod v tekmovanje predstavili najmlajši »Pingvinčki« v disciplini 25m prosto.

Po nastopu najmlajših, pa so vodo spenili starejši, hitrejši, ter seveda kvalitetnejši plavalci, med njimi tudi trije plavalci trboveljskega Lafarge Cementa, ki so kljub standardno poznemu prihodu v bazen presenetili z odplavanimi rezultati in uvrstitvami.

Klara Volaj, ter Tilen in Žiga Šintler so  plavalci, ki so svojo pripravljenost preizkusili s konkurenco v kranjskem bazenu, ter se vrnili domov z odličji in presenetljivo dobrimi rezultati.

Najuspešnejši v osvojenih medaljah je bil Žiga Šintler , ki se je izkazal s prvim mestom na 400 prosto, ter s tremi osvojenimi bronastimi medaljami na 100 prsno, 100 hrbtno ter 100 mešano. Odlično mu je pariral starejši brat Tilen v kategoriji dečkov. A ne po beri kolajn, ker je osvojil »le« eno bronasto na 100 prsno, ter nehvaležno 4. mesto na 400 prosto in 7. na 100 hrbtno, pač pa zaradi velike izboljšave rezultatov, ker je povprečno popravljal svoje osebne rekorde  s kar 8,5% napredkom! Tudi Klara Volaj , kot edina predstavnica nežnejšega spola  je odlično opravila svoje delo, a na žalost ostala brez odličja, kar pa seveda v tem obdobju in po bolezni, ni nikakršna tragedija. Štirje nastopi in dve četrti ( 100 hrbtno in 400 prosto), ter dve peti mesti (50 hrbtno in 100 mešano), so dobra popotnica in spodbuda za nadaljnje delo.

Ker pa se zimska sezona s poznim prihodom v hrastniški bazen za trboveljski klub začne vsaj mesec dni  kasneje kot v ostalih klubih, bo preliminarni preizkus pripravljenosti to soboto na tradicionalnem mednarodnem mitingu za Pokal mesta Celja. Tega mitinga se bodo udeležili vsi plavalci tekmovalnih selekcij. V soboto bodo nastopili starejši, v nedeljo pa naši najmlajši plavalci, ki bodo dostojno zastopali trboveljsko plavanje.

Darko Raušl, PK Trbovlje

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top