Pokal Kopra 2017

Plavalni klub Koper je v soboto gostil 10. mednarodni plavalni miting, katerega se je udeležilo 390 plavalcev iz 24 slovenskih klubov. Tekmovanja, ki so se ga plavalci udeležili kot sprostitveni trening, saj so v obdobju polne obremenitve,  se je udeležilo tudi devet Trboveljčanov.

Plavalci so poskrbeli za  dobre uvrstitve, saj  so se domov vrnili z sedmimi medaljami, ki dokazujejo, da so kljub utrujenosti, ki jo imajo zaradi povečanega obsega treningov konkurenčni in da z normalnimi pogoji, ki jih imajo na letnem bazenu v Trbovljah, lovijo najboljše. Ker tekmovalno obdobje prehaja v sklepno fazo, obremenitev s treningi pa je velika, so rezultati temu primerni. Kot  smo od njih pričakovali, so po kolajnah posegali naslednji nosilci našega kluba:

 

Tilen Šintler je kljub poškodbi, ki ga ovira od zimskega prvenstva in zmanjšanem obsegu treningov zaradi mature, osvojil 1. mesto na 100 prsno in 200 mešano v absolutni kategoriji.

Žiga Šintler je postal zmagovalec kadetske kategorije na 100 prsno in tretji na 100 prosto se z rezultati ni proslavil a dokazal, kljub utrujenosti, pravo željo in borbenost pred prihajajočim državnim prvenstvom.

Daša Krajnc si je priborila dve drugi mesti na 50 in 100 prsno, ugnala tudi državno prvakinjo Anjo Jelesijević, ter nakazala dvig forme po neuspešni zimski sezoni.

 

Lovro Koncilja si je v najmlajši kategoriji priboril tretje mesto na 100 hrbtno, ter šesto na 50 hrbtno

Brina Rozina in Nika Todorovič pa sta dopolnili  dobro žensko plavanje. Prva  z uvrstitvijo na četrto mesto na 100 prsno, peto na 50 prosto, ter šesto na 50 prsno, Nika pa je v močni konkurenci kadetinj dosegla 12. mesto na 50 in 100 hrbtno.

Poleg medalj, ki so za plavalce seveda zaželene, pa so dobre uvrstitve dosegli tudi Taj Zupančič, ki je poskrbel za optimizem v bodoče, osvojil peto mesto na 50 prsno in deveto na 100 prsno, ter  skupaj z Lovrom, Janom Škrbcem in Markom Milarjem dokazal, da se razvija novi rod šampionov.

Kot že rečeno, se bližajo državna prvenstva in upamo lahko le na najboljše.

Preden pa se plavalci pomerijo na DP.-jih, pa je za najboljše na sporedu še  tekma v Radovljici, a jo bodo verjetno zaradi utrujenosti in piljenja forme, izpustili.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top