Podjetniški dan za OŠ Ivana Cankarja Trbovlje

Na Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje smo v ponedeljek, 15. septembra 2014, gostili sedmošolce iz OŠ Ivana Cankarja Trbovlje.

Pod vodstvom učiteljic ekonomskih predmetov so skozi praktično delo spoznali delovanje podjetja: izbrali so poslovno dejavnost, ustanovili podjetje, formirali delovna mesta v podjetju, sodelovali pri proizvodnji in prodaji izdelkov ter ocenili uspešnost njihovega poslovanja. Pri izvedbi posameznih aktivnostih so pomagali tudi nekateri dijaki višjih letnikov programa ekonomski tehnik in tako svoje pridobljeno znanje uspešno prenesli na osnovnošolce.

Ustanovili so dve podjetji: Šoutajm in Evstopnice. Učenci so bili polni idej, ustvarjalni in kreativni, tako pri izdelavi izdelkov kot njihovi prodaji. Vsak učenec se je odločil za tisto delovno mesto, pri katerem je lahko najbolj uporabil svoj talent in znanje. Nekateri so tako razvijali vodstvene sposobnosti, drugi ročne spretnosti in znanje IKT, tretji pa so svoje komunikacijske spretnosti uporabili pri prodaji in prepričevanju kupcev za nakup izdelkov.

Z aktivnostmi smo želeli predstaviti pomen podjetništva v sodobni družbi in spodbuditi pozitiven odnos mladih do poslovnega sveta.

Bilo je zanimivo in uspešno, prav vsi pa smo dobili nove ter dragocene izkušnje.

Podjetniški dan 2

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top